Update articol:

Elon Musk a anunțat că Tesla va rămâne listată

Sursa Facebook

Directorul executiv al companiei Tesla, Elon Musk, a anunțat vineri noapte că nu mai vrea să-și delisteze de la bursă compania de automobile electrice.

Anunțul pune capăt unor săptămâni de speculații legate de propunerea lansată de Musk, într-un tweet pe, 7 august, potrivit Business Insider.

Într-un articol publicat pe site-ul Tesla, Musk a declarat că discuțiile cu acționarii și consilierii financiari au arătat că apetitul pentru o astfel de mișcare este redus.

“După ce am luat în considerare toți acești factori, m-am întâlnit ieri cu consiliul de administrație al Tesla și am anunțat că apreciez că este mai bine ca Tesla să rămână o companie publică. Consiliul a indicat că este de acord”, a scris Musk.

  • Fluctuații pe acțiunile Tesla

După tweeturile lui Musk privind privatizarea, actiunea Tesla a scazut sub 300 de dolari, la începutul acestei săptămâni, față de vârful de 380 dolari pe acțiune, din ziua în care Musk a anunțat pentru prima data delistarea.

Declarațiile sale au atras atenția Comisiei pentru valori mobiliare (Securities and Exchange Commission – SEC), care a luat la investigat afirmația lui Musk că “are asigurată finanțarea” pentru a delista compania.

SEC a fost interesată să afle dacă Musk a căutat să-i lovească pe cei cu poziții short pe Tesla (de vânzare) cu declarațiile sale. Dar, până la sfârșitul săptămânii din 17 august, investitorii cu pariuri împotriva Tesla au recuperat circa 1 miliard de dolari din cele aproximativ 1,3 miliarde de dolari pe care le-au pierdut în urma propunerii de privatizare.

În declarația sa de vineri, Musk a precizat că este pregătit să meargă înainte, spunând: “Vom continua să ne concentrăm asupra a ceea ce contează cel mai mult: să construim produse pe care oamenii le iubesc și care să facă diferența pentru viitorul comun al vieții de pe Pământ”.

Acesta a continuat: “Am arătat că putem face produse grozave sustenabile energetic și acum trebuie să demonstrăm că putem fi profitabili în mod durabil”.

Musk a continuat: “Odată cu progresul pe care l-am făcut cu modelul 3, suntem poziționați pentru a face acest lucru și în asta ne vom concentra toate eforturile”.

 

BVBStiri BVB

UAMT S.A. (UAM) (30/10/2020)

Raport semestrial consolidat S1 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (30/10/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 27.10.2020

ALRO S.A. (ALR) (30/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017