Update articol:

Erdogan ameninţă din nou că va îngheţa aderarea Suediei şi Finlandei la NATO

Recep Tayyip Erdogan Recep Tayyip Erdogan/ Sursa foto: en.kremlin.ru

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat din nou luni că “va îngheţa” aderarea Suediei şi Finlandei la NATO dacă acestea nu respectă condiţiile puse de Turcia, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

În cadrul summitului NATO de la sfârşitul lui iunie de la Madrid, Recep Tayyip Erdogan a somat cele două ţări nordice “să se achite de partea care le revine” în lupta împotriva terorismului, referindu-se la organizaţiile kurde din nordul Siriei, în caz contrar ţara sa urmând să revină asupra acordului de extindere a Alianţei Nord-Atlantice.

“Am adoptat o atitudine extrem de clară în favoarea continuării extinderii NATO (…) Vreau să amintesc încă o dată că vom îngheţa procesul dacă aceste ţări nu iau măsurile necesare pentru a ne îndeplini condiţiile”, a declarat Erdogan la finalul unei reuniuni de guvern, în preziua unui summit tripartit cu omologii săi rus şi iranian de la Teheran.

“Constatăm în special că Suedia nu are o imagine bună pe acest subiect”, a mai spus liderul turc.

Recep Tayyip Erdogan urmează să plece luni seară spre Teheran, unde se va întâlni cu omologii săi rus, Vladimir Putin, şi iranian, Ebrahim Raisi, de la care speră să obţină acceptul pentru o intervenţie armată în nord-vestul Siriei.

Ankara ameninţă de la sfârşitul lui mai că va lansa o nouă operaţiune pentru a crea o “zonă de securitate” de 30 km de-a lungul frontierei sale.

Teheranul şi Moscova şi-au exprimat deja opoziţia faţă de o astfel de ofensivă.

Rusia, Turcia şi Iranul sunt trei actori majori în războiul care devastează Siria din 2011, Moscova şi Teheranul susţinând regimului lui Bashar al-Assad, în timp ce Ankara îi sprijină pe rebeli, scrie France Presse.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative