Update articol:
''Shutdown'': Donald Trump anulează deplasarea delegaţiei americane la Davos

Forumul Economic Mondial din Davos, fără liderii din SUA, Franţa şi Marea Britanie

Administrația Trump nu va mai trimite o delegație la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, săptămâna viitoare * Președintele Trump și-a anulat propriile planuri de a participa la întâlnire * La începutul acestei săptămâni, Casa Albă a declarat că intenționează să trimită o delegație de cinci persoane, condusă de secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin

 

Preşedintele Donald Trump a decis să anuleze călătoria, săptămâna viitoare, a delegaţiei americane la Forumul de la Davos (21 şi 25 ianuarie) din cauza “shutdown”-ului care blochează guvernul federal, a anunţat joi Casa Albă, potrivit CNBC.

“Din respect pentru cei 800.000 angajaţi americani care nu sunt plătiţi şi pentru a se asigura de sprijinul echipei sale, preşedintele Trump a anulat vizita delegaţiei sale la Forumul economic mondial de la Davos, în Elveţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

La începutul acestei săptămâni, Casa Albă a declarat că intenționează să-i trimită pe secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, secretarul de stat Mike Pompeo, secretarul la comerț Wilbur Ross, reprezentantul comercial al SUA Robert Lighthizer și Chris Liddell, asistentul președintelui și adjunctul șefului de personal pentru politică coordonare.

Donald Trump și-a anulat propriile planuri de a participa săptămâna trecută la forum, din cauza  “shutdown”-ului care blochează guvernul federal. 

Forumul Economic Mondial (WEF), care va reuni elita economică şi politică a lumii în staţiunea de schi Davos, aşteaptă 3.000 de participanţi, printre care 65 de şefi de stat sau de guvern. Tema din acest an este “Globalizarea 4.0: Modelarea unei arhitecturi globale în epoca celei de-a patra revoluții industriale”.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, nu va participa nici el, din cauza “agendei încărcate”, ca şi premierul britanic, Theresa May, care acordă atenţie Brexit-ului.

Liderii lumii se întâlnesc la Davos, într-un context global mai impredictibil și instabil ca niciodată

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020