Update articol:

Franţa va impune companiilor farmaceutice să facă stocuri de medicamente

franta, steag Sursa foto: pixabay.com

Guvernul francez va impune companiilor farmaceutice să facă stocuri de medicamente pentru a evita penuria, a anunţat joi executivul de la Paris, potrivit Agerpres.

Statul pune în aplicare “o obligaţie a companiilor farmaceutice de a constitui un stoc de siguranţă pentru toate medicamentele destinate pieţei naţionale”, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Măsura, care are ca scop evitarea penuriei, a fost aprobată printr-un decret publicat la sfârşitul lunii martie.

Ea urmează să intre în vigoare în termen de şase luni şi impune diferite niveluri de stocuri, în funcţie de importanţa fiecărui medicament – dacă întreruperea administrării unui anumit medicament poate sau nu să pună în pericol viaţa pacientului. Într-un astfel de caz, medicamentul va trebui pus în rezervă de către producătorul său la un nivel care să asigure două luni de vânzări. Această cantitate va fi estimată pornind de la vânzările realizate în ultimul an. Dacă se observă cazuri recurente de penurie, stocurile pot creşte pentru a acoperi până la patru luni de vânzări.

Pentru medicamentele care nu prezintă un “interes terapeutic major”, adică a căror întrerupere în administrare nu pune în pericol viaţa pacientului, stocurile vor fi limitate la o săptămână de vânzări sau la o lună dacă guvernul decide acest lucru.

“Introducerea acestei obligaţii de stocare are ca scop asigurarea aprovizionării în Franţa cu specialităţi farmaceutice şi, mai ales, cu medicamente de interes terapeutic major, cum ar fi medicamentele împotriva cancerului, antibioticele, medicamentele antiparkinson”, a detaliat ministerul.

Chiar dacă a fost planificată înainte de pandemie, “necesitatea unei astfel de măsuri a fost confirmată de criza COVID-19 prin care trecem, care a evidenţiat fragilitatea lanţului de aprovizionare cu medicamente, în special cele pentru reanimare”, a mai precizat acesta.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (13/04/2021)

Desfasurare conferinta telefonica investitori si analisti 13 Aprilie 2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (13/04/2021)

Ziua Investitorului Bittnet - 15 Aprilie 2021

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (13/04/2021)

VAN la data de 31 martie 2021

ALTUR S.A. (ALT) (13/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA si AGEA din data de 27/28.04.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (13/04/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 06.04.2021 - 12.04.2021