Update articol:

Premierul desemnat este Ludovic Orban, a anuntat Iohannis (VIDEO)

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că premierul desemnat este Ludovic Orban, şeful PNL.

PNL a fost singurul partid care a spus că este dispus să își asume guvernarea, în această perioadă de tranziție, a spus Klaus Iohannis: “Guvernul va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal, cred că alegerile anticipate sunt o soluție foarte bună, dar nu, acum, cu Guvernul Dancilă interimar”.

Iohannis a mai precizat: ” Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzura și a căzut guvernul PSD. Este foarte bine, fiindcă PSD a avut 3 guverne care au dăunat României. Acest lucru a fost constatat de toate partidele de opoziție și în acest fel a fost posibilă moțiunea de cenzură care a fost un real succes. După consultările cu formațiunile politice parlamentare, am tras concluzia că se conturează un Guvern în jurul PNL. PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că își asumă guvernarea în această perioadă de tranziție.

Sper ca toți actorii politici să înteleagă că suntem în criză politică. Cred că trebuie instalat urgent noul Guvern. Organizarea alegerilor prezidentiale, elaborarea proiectului de buget, închiderea bugetului pe 2019 și multe altele, le aștept de la guvernul Orban.

Am discutat mult în zilele care au trecut despre ce trebuie să facă guvernul, situația nu va fi simplă de loc și va fi destul de greu de negociat proiecte legislative complicate, precum legea bugetului pentru 2020″.

Ludovic Orban a spus: “Sunt onorat să îmi asum această responsabilitate în numele PNL. (…).  Mulțumesc pentru încrederea acordată, garantez că voi pune toată experiența de care dispun, în slujba serviciului public.

În acest moment românii se uită cu speranță și încredere. Vom da românilor cinste, competeță, dedicare și soluții pentru marile probleme cu care se confruntă românii.

 Avem ca priorități  refacerea echilibrului macroeconomic, restructurarea amplă a aparatului guvernamental, digitalizarea administrației pentru a crește calitatea serviciilor, acordarea unei atenții serioase asupra tuturor obiectivelor de investiții din infrastructura de transport, dar și în celelalte domenii publice”.

 

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, susține o declarație de presă în care va anunța numele viitorului Prim-Ministru al României.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Marţi, 15 octombrie 2019

***

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține marti, ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. Acesta va anunta numele premierului desemnat, dupa consultarile cu partidele.

Cabinetul Dăncilă a fost demis, săptămâna trecută, prin moţiune de cenzură. 

Parlamentarii PSD nu vor da votul de învestitură pentru noul guvern, decizia fiind luată în unanimitate în cadrul şedinţei care a avut loc luni, potrivit unui comunicat al social-democraţilor.

Iohannis ar putea anunţa premierul desemnat să formeze un nou guvern

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL