Update articol:

Franţa: Vremea nefavorabilă va duce la diminuarea producţiei de vin la un nivel scăzut istoric

franta, steag Sursa foto: pixabay.com

Gerul care a lovit în această primăvară viile din Franţa şi furtunile din perioada verii ar putea diminua cu 30% producţia de vin din acest an, la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, conform unui raport publicat vineri de Ministerul Agriculturii de la Paris, transmite Reuters.

Producătorii de şampanie au avertizat că potenţiala recoltă va scădea la jumătate din cauza gerului sever din primăvară, urmat de ploi torenţiale în vară, care au dus la apariţia ciupercilor de mucegai, în regiuni ca Champagne, Alsacia şi Beaujolais.

În prima sa estimare privind producţia de vin în 2021, Ministerul francez al Agriculturii se aşteaptă la o producţie de vin între 32,6 şi 35,6 milioane de hectolitri, cu 24-30% mai scăzută decât în 2020.

“Producţia de vin în 2021 ar urma să scadă la un nivel istoric, sub nivelurile din 1991 şi 2017, când s-au înregistrat de asemenea probleme din cauza gerului din primăvară. Randamentele ar urma să fie aproape de cele din 1977, un an în care recolta a fost redusă din cauza gerului şi a furtunilor din perioada verii”, se arată în raport.

Producătorii de şampanie au anunţat că practica lor îndelungată de a folosi stocurile din sezoanele precedente va preveni orice creştere a preţurilor în sectorul vinului spumant.

Producţia generală va fi cea mai scăzută cel puţin din 1970, avertizează Ministerul Agriculturii de la Paris, din cauza vremii nefavorabile.

Printre cei mai mari producători de vin ai Uniunii Europene (inclusiv vin spumant, porto şi must) sunt Italia, Spania, Franţa, Portugalia şi Germania.

BVB | Știri BVB

UZTEL S.A. (UZT) (06/12/2021)

Hotarari AGA O & E din 06.12.2021

ROMCAB SA (MCAB) (06/12/2021)

Notificare SSIF Goldring SA - rezultatele ofertei publice de preluare ROMCAB SA