Update articol:
FORUMUL ROMÂNIA DIGITALĂ

Gabriela MINESCU, Huawei România: Interoperabilitatea bazelor de date va însemna sustenabilitate pentru noi toți (video)

Gabriela MINESCU, Corporate Affairs Manager, Huawei România interoperatibilitatea bazelor de date sustenabilitate Gabriela MINESCU, Corporate Affairs Manager, Huawei România

Trăim o realitate în care pentru orice putem găsi sau gândi o soluție digitală și trebuie să ne pregătim temeinic pentru această etapă, a spus Gabriela MINESCU, Corporate Affairs Manager, Huawei România, la cea de-a patra ediție a Forumului România Digitală organizat de Financial Intelligence, pe 21 iunie 2022.

Huawei a decis să se îndrepte spre educația publică, a spus ea: de curând părinții și copiii au trecut prin emoțiile evaluării naționale și ale bacalaureatului. Noi am gândit, pentru a îi susține, platforma notebune.ro și s-a dovedit un real succes”.

Platforma notebune.ro este dedicată elevilor de liceu și de gimnaziu care se pregătesc pentru susținerea examenelor de final de an la matematică și limba și literatura română.

Gabriela MINESCU a detaliat: „Am căutat profesorii  cei mai potriviți și i-am luat alături de noi pe cei premiați la gala Merito. Pornind de la felul în care au loc aceste evaluări, ne-am gândit cum să facem să le oferim tuturor elevilor posibilitatea să se testeze, să își îmbunătățească cunoștințele, performanțele, indiferent dacă sunt din mediul urban sau rural, este și o componentă de incluziune. Ei pot accesa, pe această platformă, videouri și testimoniale foarte clar structurate, până la baremele de evaluare care sunt explicate de către profesori, pot vedea cum sunt alese subiectele care se dau la examene și, în acest fel, își pot îmbunătăți performanțele fără să mai plătească meditații.

Am avut surpriza să găsesc în acest mod de a aborda examenele o variantă mult mai bună. Mi-ar fi plăcut să am și eu această șansă cu 30 și ceva de ani în urmă.

Încă un lucru bun este că elevii pot pune întrebări și pot intra interactiv în discuție cu acești profesori, dacă nu înțeleg unele părți din materie sau unele dintre exercițiile prezentate. Un plus este că pot intra și părinții, de fapt, oricine interesat poate accesa platforma, de pe orice device.”

Gabriela MINESCU a mai spus că interoperabilitatea este, dacă vorbim despre bazele de date, de fapt, esența sustenabilității: „Dacă ne gândim doar la simplul fapt că economisim tonele de hârtie care sunt folosite zilnic în instituții, că se reduc drumurile pe care noi le facem de la o instituție la alta, aceste drumuri reprezentând poluare și emisii și timp, e un mare câștig. Dar, atunci când vorbim de sustenabilitate nu vorbim doar de emisii, ci ne gândim la întregul proces, trebuie să ne gândim, în fiecare etapă, sub ce formă putem eficientiza și ce soluții și ce programe inteligente putem găsi, ce moduri de lucru putem adopta și standardiza care la rândul lor să servească model pentru alții.”

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/02/2024)

Rezultate financiare preliminare, consolidate, neauditate 2023

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/02/2024)

Inchiderea ofertei publice de vanzare de obligatiuni IMP27E

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR (IMP27E) (23/02/2024)

Notificare Tradeville SA - Indice de alocare si dobanda finala pentru oferta publica de vanzare de obligatiuni emise de IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR

BRK Dow Turbo Short 38050 (BKDOWTSC9) (23/02/2024)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Februarie 2024

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (23/02/2024)

Incepere proiect de extindere a capacitatilor energetice pe platforma A6 Dej