Update articol:

Geoff Gottlieb va coordona birourile FMI din România, Bulgaria şi Belarus

FMI

Americanul Geoff Gottlieb este noul reprezentant regional al FMI pentru Europa Centrală şi de Est, şi va coordona birourile FMI din România, Bulgaria şi Belarus, se arată într-un comunicat al Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Predecesorul său, Nadeem Ilahi, a revenit la Washington în urma încheierii misiunii sale.

Geoff Gottlieb a fost numit în august 2022 reprezentant regional al FMI pentru pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, sediul central fiind la Varşovia, Polonia. În această calitate, el va coordona şi oficiile FMI din România, Bulgaria şi Belarus.

Anterioarele funcţii ale domnului Gottlieb la FMI au inclus şef de misiune în Asia şi Pacific şi economist senior pentru China şi Grecia. Înainte de a veni la FMI, în 2009, Gottlieb a ocupat diverse poziţii la Fortress Investment Group, Goldman Sachs şi la Departamentul de Trezorerie al SUA. Este licenţiat în ştiinţe la Universitatea Brown şi a absolvit un master în ştiinţe la University College din Dublin, potrivit Agerpres.

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/09/2022)

Notificare prag detineri/vot <5%

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

PROMATERIS S.A. (PPL) (29/09/2022)

Modificari in structura actionariatului

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (29/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)