Update articol:

Gheorghe Ialomițianu – noul preşedinte al Uniunii Profesiilor Liberale din România

Sursa foto: Facebook

În data de 27 octombrie 2020 a avut loc Adunarea Generală a Uniunii Profesiilor Liberale din România. Au fost ratificată componența noului Birou Executiv al Uniunii Profesiilor Liberale din România format din: Conf. Univ. Dr. Gheorghe Ialomițianu – Președinte, Dr. Dan Manolescu – Prim-Vicepreședinte, Cătălin-Daniel Fenechiu – Vicepreședinte.

Au fost prezentate și aprobate: raportul de activitate al Uniunii Profesiilor Liberale din România în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2019, Proiectul Programului de activitate al Uniunii Profesiilor Liberale din România pentru anul 2020, Prioritățile Uniunii Profesiilor Liberale din România pentru anul 2020, Execuția bugetară la data de 30 septembrie 2020, organizarea celei de a XIII-a ediții a „Zilei Profesiilor Liberale din România”, înființarea unui Grup de lucru care să elaboreze proiectul legii-cadru a profesiilor liberale din România.

Camera Auditorilor Financiari din România a preluat conducerea UPLR prin intermediul dlui. Conf. univ. dr. Gheorghe Ialomițianu, prim vicepreședinte CAFR, pentru un mandat de 2 ani. Obiectivul principal al mandatului este ca UPLR să devină un partener al mediului de afaceri și Guvernului prin punerea la dispoziția sa a expertizei profesioniștilor liberali pentru a găsi cele mai bune măsuri de relansare a economiei.

UPLR consideră că principalul obiectiv pe care ar trebui să și-l propună programul guvernamental de relansare a economiei  ar trebui să fie menținerea locurilor de muncă și asigurarea sănătății populației: “Epidemia cauzată de Coronavirus reprezintă o amenințare pentru economia națională și pentru nivelul de trai al cetățenilor. În timpul acestei crize sanitare, este vital să protejăm nu numai sectoarele critice ale economiei, ci și activele, tehnologia și infrastructura noastră. Însă, înainte de toate, trebuie să protejăm locurile de muncă și angajații.

Profesiile liberale pot contribui la reducerea birocrației din administrația publică și la creșterea calității actului administrativ. Reducerea birocraţiei aduce un plus de valoare considerabil economiei româneşti deoarece atunci când eficiența și productivitatea sunt scăzute de apariția birocrației, efectele pot fi resimțite în performanța administrării.

Profesioniștii liberali simt cel mai bine pulsul economiei și sunt cei mai obiectivi parteneri care pot propune măsuri eficiente pentru sprijinirea mediului de afaceri”.

 

 

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021