Update articol:

Golf 8 va fi ultimul model de Volkswagen Golf echipat cu un motor pe combustie

Grupul auto german Volkswagen nu are de gând să dezvolte o nouă generaţie a legendarului model Golf echipată cu un motor cu ardere internă, a declarat duminică directorul responsabil pentru acest brand, Thomas Schaefer pentru publicaţia de specialitate Automobilwoche, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Aceasta înseamnă că Golf 8, aflat acum în producţie, va fi ultimul model de Volkswagen Golf echipat cu motor pe combustie, o linie de vehicule care a fost comercializată de Volkswagen încă din 1974.

“Maşina ar urma să fie produsă până la finele deceniului. După acea vom vedea cum evoluează segmentul. Dacă până în 2026 sau 2027 lumea se va dezvolta într-un mod complet diferit de ceea ce aşteptăm, am putea dezvolta un vehicul complet nou- dar nu cred că va fi cazul. Pentru moment, nu ne aşteptăm la asta”, a spus Thomas Schaefer.

Decizia Volkswagen de a nu mai investi în îmbunătăţirea modelului Golf, care timp de mai multe decenii a fost cel mai bine vândut automobil din Europa, este o dovadă a reorientării investiţiilor făcute de grupul german dinspre modernizarea motoarelor pe combustie spre reducerea costurilor cu vehiculele electrice.

Marca Volkswagen, o divizie din cadrul Volkswagen Group, şi-a propus ca în 2030 aproximativ 80% din vehiculele vândute în Europa şi 55% din vehiculele vândute în America de Nord să fie modele electrice. La acea dată, grupul german vrea ca jumătate din vânzările sale globale să fie vehicule electrice.

Thomas Schaefer a mai spus că Volkswagen intenţionează să păstreze numele Golf pentru un viitor model electric, însă cel mai devreme acesta ar putea fi lansat pe piaţă abia în 2028.

Până în 2026, Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa, urmează să lanseze 10 noi modele electrice, inclusiv un autoturism pe baterii care ar urma să coste mai puţin de 25.000 de euro.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out