Update articol:

Gustă (AAF) : La finalul anului 2020, aveam peste 350.000 de investitori, număr istoric raportat la ultimii 20 de ani ai industriei

Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF) înregistra la sfârşitul anului 2020 peste 350.000 de investitori, un număr istoric raportat la ultimii 20 de ani ai industriei, datorită încrederii pe care instituţiile pieţei de capital le transferă către aceştia, a declarat miercuri preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), Horia Gustă.

“Cred că suntem pe un drum foarte bun, cred că suntem pe un drum care a generat încredere în piaţa de capital, în jucătorii pieţei de capital şi în Bursa de Valori, încredere care s-a transformat în creşterea numărului de investitori din zona fondurilor de investiţii, Astfel, aş putea spune că în Asociaţia Administratorilor de Fonduri aveam la finalul anului 2020 un număr de peste 350.000 de investitori, un număr istoric raportat la ultimii 20 de ani ai industriei. Vestea şi mai bună este că investitorii din zona fondurilor de investiţii în acţiuni este de asemenea în creştere. Iată, acesta este rezultatul încrederii pe care instituţiile pieţei de capital le transferă către investitori”, a afirmat Horia Gustă, potrivit Agerpres.

Preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri a participat, miercuri, la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare, alături de reprezentanţi ai administratorilor de fonduri de acţiuni cu expunere pe piaţa de capital locală.

El a adăugat că, în ultimii ani, au venit către bursă societăţi din domenii variate.

“Am constat în ultimii ani că au venit către bursă societăţi din domenii variate, începând cu jocuri, cu agricultură, din domenii de bricolaj, care practic au venit şi au cerut finanţare de pe piaţa de capital, oferind în schimb transparenţă şi competitivitate”, a susţinut Gustă.

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020