Update articol:

Hong Kong: China l-a convocat pe ambasadorul american pentru a protesta împotriva sancţiunilor

China l-a convocat miercuri pe ambasadorul SUA pentru a protesta împotriva sancţiunilor anunţate de Washington ca răspuns la ”represiunea” exercitată de Beijing în teritoriul său autonom Hong Kong, promiţând să riposteze, relatează AFP.

“Pentru a-şi proteja interesele legitime, China va da răspunsul corespunzător şi va impune sancţiuni persoanelor şi entităţilor americane în cauză”, a avertizat Ministerul chinez al Afacerilor Externe.

Preşedintele american Donald Trump a semnat marţi o lege ce va impune sancţiuni persoanelor şi entităţilor chineze implicate în acţiunile Beijingului de “eliminare a autonomiei Hong Kong-ului”.

Trump a mai anunţat că a semnat un ordin executiv pentru a pune capăt “privilegiilor speciale” ale Hong Kong-ului, într-o continuare a campaniei preşedintelui împotriva Beijingului, pe care îl acuză că nu a reuşit să gestioneze adecvat focarul de coronavirus. Preşedintele american şi-a anunţat în mai intenţia de a revoca statutul special al Hong Kong-ului, invocând răspunsul Chinei la pandemie, potrivit Agerpres.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/10/2020)

Comunicat - Indicatori operationali-cheie T3 2020

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/10/2020)

Raport privind rezultatele operationale cheie 9 luni 2020

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/10/2020)

Disponibilitate raport trim 3 2020