Update articol:

Keppel Corporation a cumpărat 20% din MET Holding, pentru 53,02 milioane euro

Grupul industrial din Singapore Keppel Corporation a cumpărat, indirect, prin filiala sa Keppel Energy Switzerland Holding AG (care urmează să fie încorporată în Elveția ca societate comercială), 20% din MET Holding, de la MET Capital Partners,  pentru 53,02 milioane euro, potrivit unui anunț afișat la Bursa din Singapore.

MET Group este o companie europeană de energie integrată cu sediul central în Elveția, cu activități în gaze naturale, energie electrică și petrol.

După finalizarea achiziției, MET Group va deveni o companie asociată a Keppel Corporation.

Keppel a cumpărat 20% din MET, în ideea unui parteneriat pentru o creștere pe piața europeană, a spus Petre Stroe, CEO Met Energy România. Acesta a adăugat că MET este singurul furnizor nelistat de la noi care are în acționariat o companie listată.

Keppel Corporation este un conglomerat din Singapore, cu operațiuni în energie, imobiliare, infrastructură, telecom, industrie.

Potrivit Bloomberg, în 2017, Keppel Offshore & Marine Ltd., cel mai mare constructor de platforme petroliere din lume, a fost de acord să plătească 422 de milioane de dolari pentru a pune capăt unei acuzații de dare de mită în SUA pentru plăți ilegale către funcționarii de la Petroleo Brasileiro SA, compania petrolieră de stat din Brazilia și către guvernul politic de atunci.

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (11/08/2020)

Disponibilitate raport S1 2020 si detalii teleconferinta

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (10/08/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014