Update articol:

Klaus Iohannis, după ce Guvernul Cîţu a picat: Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi este ”criză”- VIDEO; Consultări politice – săptămâna viitoare

Preşedintele Klaus Iohannis, redeschiderea şcolilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după ce Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură în Parlament, că ceea ce caracterizează cel mai bine România de azi este cuvântul ”criză”.

 

Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi e ”criză”. Suntem în plină pandemie, valul 4 ne-a lovit rău, suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală, a spus Iohannis.

Moțiunea a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români, potrivit acestuia: “USR a fost în guvern, dar a plecat din guvern și a votat moțiunea alături de PSD. Astea sunt faptele, restul e demagogie. Suntem în situația de a găsi o soluție, România trebuie să fie guvernată, vine iarna, e pandemie”.

Presedintele a anuntat ca va convoca consultări cu partidele abia săptămâna viitoare.

Moţiunea de cenzură a trecut, cu 281 de voturi „pentru”, ceea ce înseamnă că Guvernul Cîţu este demis, conform anunţului oficial făcut în plenul reunit al Camerei şi Senatului. Cabinetul Cîţu va continua să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Executiv. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/10/2021)

Raport privind rezultatele operationale cheie preliminare 9 luni 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021