Update articol:

Managerul spitalului județean îl contrazice pe prefectul de Neamț și susține că exista aviz DSP pentru funcționarea secției ATI la etajul 2, acolo unde a izbucnit incendiul

incendiu spital piatra neamt

Managerul spitalului județean din Piatra Neamț, Octavian Micu, l-a contrazis duminică dimineață pe prefect, susținând că DSP își dăduse avizul pentru funcționarea secției de terapie intensivă la etajul 2 al unității medicale, acolo unde a izbucnit incendiul în urma căruia zece persoane și-au pierdut viața și alte șapte au fost grav rănite.

”Este o informație care s-a preluat greșit. Atât etajul 3, cât și etajul 2, sunt avizate de către DSP ca secții ATI și frecvent se mută pacienți de la un etaj la altul. Practic, ieri nu s-a întâmplat nimic altceva decât au fost mutați pacienți de la etajul 3, la etajul 2 și atâta tot. Este drept că pe parcursul ultimelor 3 săptămâni s-au făcut lucrări pentru a crea încă 4 paturi suplimentare la ATI, însă ele s-au făcut în altă zonă decât cea în care s-a produs incendiul și nu are nicio legatură cu instalațiile de acolo. Nici nu era pusa în funcțiune”, a declarat Micu la TVR, potrivit G4Media.

El a mai spus că în spital există o persoană care se ocupă de asigurarea securității la incendiu.

”Personalul a fost instruit cu privire la ce are de făcut în astfel de situații. De altfel, au și încercat să intervină cu extinctoarele prezente pe secție, dar și cu cele din secțiile alăturate, însă intensitatea flăcărilor a fost prea mare și extinctoarele nu au făcut față”, a susținut managerul spitalului.

Întrebat despre starea pacienților care au scăpat cu viață, Micu a precizat: ”Pacienții din cel de-al doilea salon ATI nu au suferit nicio clipă de pe urma incendiului. Când s-a declanșat incendiul în primul salon, pacienții din salonul 2 au fost transferați la UPU. Toți pacienții de pe cele două saloane erau pacienți în stare critică din cauza infecției cu virusul SARS COV2 și doi pacienți au decedat ulterior în UPU, pacienții care se aflau practic în starea cea mai gravă. Ceilalți 6 pacienți au fost transferați către unitatea modulară de la Lețcani, în cursul nopții”.

Octavian Micu a mai spus că, în acest moment, în spitalul județean din Piatra Neamț sunt internați aproximativ 380 de pacienși infectați cu Covid-19.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020