Update articol:

Marea Britanie ar putea elimina plafonarea bonusurilor bancherilor, pentru a spori competivitatea Londrei (Reuters)

granita anglia Sursa foto: pixabay.com

Ministrul britanic de Finanţe, Kwasi Kwarteng, ia în considerare renunţarea la plafonarea bonusurilor bancherilor, pentru a spori după Brexit competitivitatea Londrei care concurează cu centre financiare ca New York şi Hong Kong, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, a promis “să deblocheze cu adevărat” City of London după ce ţara a părăsit Uniunea Europeană, iar Kwarteng analizează posibilitatea eliminării plafonarea bonusurilor bancherilor, adoptată iniţial ca o reglementare a UE.

Sursele confirmă un raport apărut în publicaţia Financial Times (FT) care susţine că modificarea este luată în considerare dar încă nu a fost luată o decizie.

După criza financiară globală, UE a introdus plafonarea bonusurilor bancherilor, iar decizia a rămas în vigoare în Regatul Unite chiar şi după Brexit.

Pentru a reduce criticile privind sprijinirea bancherilor în contextul creşterii costului vieţii, Kwarteng ar urma să lege decizia de recentul anunţ al autorităţilor Marii Britanii de plafonare a facturilor la energie pentru consumatori timp de doi ani, susţine FT.

Truss declarase că vrea să restrângă reglementările financiare care provin de la UE deoarece acestea “au îngreunat” activitatea Londrei şi contribuţia centrului financiar la întreaga ţară.

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (26/09/2022)

Modificarea Calendarului Financiar al Societatii aferent anului 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/09/2022)

Program disponibilizare colectiva

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/09/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

ALRO S.A. (ALR) (26/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)