Update articol:

Mario Draghi, despre situaţia economică din UE: Există o încredere continuă şi o prudenţă crescută

Mario Draghi

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, le-a recomandat vineri şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană să continue reformele în zona euro, în condiţiile în care creşterea economică este mai lentă decât se preconiza anterior, a declarat un un oficial european pentru Reuters.
Draghi i-a informat pe liderii europeni despre situaţia economică, subliniind că există “o încredere continuă şi o prudenţă crescută”. Creşterea este mai mică decât înainte, BCE şi-a revizuit de trei ori estimările în acest an a spus Draghi, adăugând că salariile cresc în multe ţări, potrivit Agerpres.
Preşedintele BCE a salutat munca făcută de miniştrii de Finanţe din zona euro în vederea unei mai mari integrări a zonei euro şi a spus că un nou instrument bugetar, care potrivit liderilor europeni va creşte competitivitatea şi convergenţa, este un pas înainte.
Însă Draghi a spus că este la fel de important ca ţările din zona euro să respecte regulile bugetare privind deficitul şi datoria publică şi a făcut un apel pentru realizarea de progrese în finalizarea uniunii bancare şi a unui mecanism de garantare a depozitelor bancare.
Şefii de stat sau de guvern ai Celor 27 au convenit, la summitul european desfăşurat joi şi vineri la Bruxelles, asupra unei reforme a zonei euro, inclusiv asupra unui buget al zonei euro, au anunţat vineri cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron. Urmează ca în iunie 2019 să se cadă de acord asupra elementelor esenţiale ale acestui buget, care va fi inclus în bugetul Uniunii Europene. Printre celelalte puncte ale reformei validate vineri de liderii UE se află o întărire a rolului Mecanismului European de Stabilitate (MES).

BVBStiri BVB

UAMT S.A. (UAM) (30/10/2020)

Raport semestrial consolidat S1 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (30/10/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 27.10.2020

ALRO S.A. (ALR) (30/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017