Update articol:

Merck cere autorizație în SUA pentru pilula antivirală Covid pentru utilizare de urgență; ar fi prima pastilă care tratează Covid

https://pixabay.com/ https://pixabay.com/

Producătorul de medicamente Merck a declarat luni că a cerut Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA să autorizeze utilizarea de urgență a pilulei sale antivirale experimentale pentru a trata Covid-19, cu simtome ușoare până la moderate la adulți, transmite CNBC.

Cererea a venit după ce datele din faza a treia din studiile clinice publicate pe 1 octombrie au arătat că medicamentul – cunoscut sub numele de molnupiravir – a redus șansele ca pacienții nou diagnosticați cu Covid să fie internați cu aproximativ 50%.

Medicamentul funcționează prin inhibarea replicării virusului în interiorul corpului. Spre deosebire de remdesivirul – medicamentul intravenos al Gilead Sciences, molnupiravirul produs de Merck poate fi administrat pe cale orală. Dacă ar fi aprobată de autoritățile de reglementare din SUA, ar fi prima pastilă care tratează Covid, un progres care poate schimba jocul în lupta împotriva virusului, care ucide în medie peste 1.600 de americani pe zi.

Pilula ar putea fi disponibilă americanilor până la sfârșitul acestui an. Merck, care a dezvoltat medicamentul cu Ridgeback Biotherapeutics, a declarat că lucrează activ cu agențiile de reglementare din întreaga lume pentru a depune cereri de utilizare de urgență sau autorizație „în următoarele luni”.

Compania a fost de acord la începutul acestui an să furnizeze SUA aproximativ 1,7 milioane de tratamente de molnupiravir dacă primește autorizație de utilizare de urgență sau aprobare completă de la FDA. Potrivit The New York Times, un tratament de cinci zile de medicamente va costa guvernului federal aproximativ 700 dolari pe pacient, o treime din costul actual al anticorpilor monoclonali.

În timp ce vaccinările rămân cea mai bună formă de protecție împotriva virusului, oficialii americani și experții în sănătate speră că o pastilă precum cea produsă de Merck va împiedica progresul bolii la cei care se infectează și va preveni deplasările la spital.

Alți producători de medicamente lucrează, de asemenea, la pastile antivirale. Unul creat de Pfizer, care a dezvoltat primul vaccin Covid autorizat în SUA cu BioNTech, ar putea fi disponibil până la sfârșitul acestui an, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, pentru CNBC în aprilie.

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)