Update articol:

Ministerul Transporturilor și FP au decis majorarea capitalului ”Aeroporturi București”, cu maxim 336,46 milioane de lei

Sursa Facebook

Statul va aporta terenuri, iar Fondul Proprietatea trebuie să aducă 67,29 milioane de lei, ca să își mențină cota de 20%

Acționarii ”Aeroporturi București” (Ministerul Transporturilor cu 80% și Fondul Proprietatea cu 20%) au decis, la Adunarea Geneală din 6 noiembrie, majorarea capitalului social al companiei cu maxim 336,46 milioane de lei, reprezentând valoarea terenurilor aportate de stat, pentru care au fost obținute certificate de proprietate, respectiv 269,17 milioane de lei, și numerar 67,29 milioane de lei.

Suma în numerar reprezintă contribuția pe care va trebui să o facă Fondul Proprietatea dacă dorește să își mențină participația de 20% în companie. Dreptul de preferință al FP poate fi exercitat în termen de 60 de zile.

Decizia de majorare a capitalului a fost luată în unanimitate, iar în decizia AGA se arată că este vorba despre terenuri care au aparținut Aeroportului Băneasa Aurel Vlaicu.

În septembrie, Johan Meyer, managerul Fondului Proprietatea, a amintit că FP  vrea ca Guvernul să acceseze piaţa de capital prin listarea CN Aeroporturi Bucureşti, pentru a finanţa extinderea acestui aeroport.

Johan Meyer a declarat, atunci: „Primul lucru pe care oamenii îl vad când sosesc în România este aeroportul. Este „faţa României” şi are un potenţial extraordinar să lase o impresie frumoasă. Dat fiind traficul record de pasageri, care va continua să crească conform estimărilor, este nevoie cu certitudine de creşterea capacităţii aeroportuare a Aeroportului Henri Coandă pentru buna gestionare a fluxurilor de pasageri. Încurajăm Guvernul să acceseze piaţa de capital prin listarea CN Aeroporturi Bucureşti, pentru a finanţa extinderea acestui aeroport”. 

BVBStiri BVB

VES SA (VESY) (22/10/2020)

Convocare AGA O & E 25/26.11.2020

MedLife S.A. (M) (21/10/2020)

Decizii CA din data de 20 octombrie 2020

ARMATURA S.A. (ARM) (21/10/2020)

Convocare AGEA din 04.12.2020