Update articol:

Miniștrii de finanțe din UE discută reglementarea criptomonedelor

Miniștrii de finanțe din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene vor discuta despre provocările legate de popularitatea crescândă a activelor digitale și dacă reglementările ar trebui să fie înăsprite, conform unui proiect de notă pregătit pentru o ședință din 7 septembrie, la Viena, care a fost văzută de Bloomberg News.

Acestea includ o lipsă generală de transparență și, de asemenea, potențialul criptomonedelor de a fi utilizate în mod abuziv pentru spălarea banilor, evaziunea fiscală și finanțarea terorismului.

Autoritățile de reglementare din întreaga lume se luptă să reglementeze una dintre cele mai mari manii de investiții din istoria recentă, paleta de abordări mergând de la o represiune masivă în China până la un regim de licențiere în Japonia. În Europa, fluctuațiile de preț masive pe piețele valutare virtuale au adus avertismente din partea autorităților, care au subliniat că legislația actuală a UE nu oferă nicio protecție investitorilor. Comisia Europeană, brațul executiv al UE, s-a angajat să monitorizeze evoluțiile și să determine necesitatea unor acțiuni viitoare împreună cu alte agenții.

Autoritățile de reglementare din Europa sunt, de asemenea, dornice să valorifice noile tehnologii aduse de monedele digitale, potrivit documentului nedatat. Ofertele inițiale de monede “au stabilit o modalitate efectivă și eficientă de a atrage capitalul”, se arată în notă, adăugând că această tehnologie ar putea, de asemenea, să contribuie la integrarea piețelor de capital.

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020