Update articol:

Miniștrii Energiei din țările UE au decis încetarea finanțării conductelor de transport de gaze și petrol

Sursa foto - ec.europa.eu Sursa foto - ec.europa.eu

Miniștrii Energiei din țările UE au decis vineri să înceteze orice sprijin pentru noi proiecte de petrol și gaze naturale și să introducă criterii obligatorii de sustenabilitate pentru toate proiectele de infrastructură în energie, scrie BFMTV. Totuși, miniștrii au convenit să acorde o perioadă de tranziție până în 2029 pentru transportul mixului de hidrogen cu gaze naturale prin conductele existente, potrivit digi24.ro.

“Pe durata unei perioade de tranziție, până pe 31 decembrie 2029, poate fi folsită infrastructura existentă de gaze care a fost adaptată pentru transportul sau depozitarea mixului de hidrogen cu gaze naturale sau biometan”, se mai arată în comunicat.

Aceste proiecte trebuie “să demonstreze că, la finalul perioadei de tranziție, nu vor mai transporta gaze naturale, ci vor fi dedicate exclusiv hidrogenului”.

“Am ajuns la un acord politic pe marginea propunerii de revizuire a regulamentului privind rețelele transeuropene în domeniul energiei (TEN-E). Regulamentul facilitează realizarea investițiilor in infrastructura energetică transfrontalieră. Din perspectiva României, textul acordului permite finanțarea proiectelor de tip blending – injecția de hidrogen și alte gaze decarbonizate prin modernizarea infrastructurii existente de gaze naturale. Blending-ul reprezintă o etapă importantă pentru stimularea producției de hidrogen și dezvoltării unei piețe competitive a hidrogenului în UE”, a scris Virgil Popescu într-o postare pe Facebook.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/08/2021)

Rezultate exprimare optiune conform Hotararea nr. 3 AGEA 27.04.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/08/2021)

Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TERAPLAST SA (TRP) (03/08/2021)

Hotarare CA din 02.08.2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/08/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti - S1 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (03/08/2021)

Solutionare definitiva litigiu KJK Balkan Holding S.a.r.l