Update articol:

Ministrul german al Sănătăţii: Multe dintre substanţele chimice folosite în medicamentele din Europa provin chiar din provincia Hubei, epicentrul coronavirusului

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, avertizează că epidemia de coronavirus aflată în plină desfăşurare ar putea avea drept consecinţă o penurie de medicamente în Europa, în contextul în care multe dintre substanţele chimice folosite în produsele farmaceutice sunt produse în China, informează DPA.

“Destul de multe dintre ingredientele active ale produselor farmaceutice de aici din Europa provin în special din China, întâmplător chiar din provincia Hubei”, a spus Spahn înaintea unei reuniuni la Bruxelles cu omologi din Uniunea Europeană pe tema epidemiei de coronavirus.

Încetinirea producţiei constatată în mai multe industrii de pe teritoriul Chinei ar putea avea un efect de domino întârziat pentru Europa, a precizat acesta, subliniind că transportul cu containerele până pe continent al ingredientelor farmaceutice ar putea dura până la patru săptămâni.

Cu câteva zile în urmă, experții farmacişti au avertizat că opririle de producție din China din cauza Covid-19 ar putea duce la blocaje de antibiotice și în Germania.

Deoarece producția de substanţe active în provincia sever afectată de coronavirus este în impas, stocurile pentru prelucrare continuă se micșoreze, a declarat Morris Hosseini, expert farmaceutic la compania de consultanță Roland Berger. Dacă există o oprire pe termen lung, blocajele de livrare sunt amenințate.

La nivel mondial, industria farmaceutică din producția de ingrediente active depinde de China.

Spahn solicită Comisiei Europene să analizeze situaţia şi să vină cu o propunere de soluţionare, potrivit Agerpres. Acesta face apel la o coordonare mai eficientă a procedurilor de screening pentru coronavirus în statele membre ale Uniunii Europene.

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/07/2020)

Numire expert pentru majorare capital

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/07/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (09/07/2020)

Suspendare drept de vot pentru AGEA convocata pentru data de 14/15.07.2020