Update articol:

Ministrul german de externe promite ajutor pentru deminare în a doua sa vizită la Kiev

Annalena Baerbock Annalena Baerbock/ Sursa foto: twitter.com

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a promis sâmbătă Ucrainei ajutor pentru îndepărtarea minelor din zonele de conflict, în cea de-a doua sa vizită în ţară de la începerea invaziei ruse în februarie, informează DPA, potrivit Agerpres.

Ea a spus că prezenţa ei este menită să arate ”că vom continua să fim alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie – cu livrare de arme, precum şi cu sprijin umanitar şi financiar”.

În timpul unei vizite la un câmp minat din Velîka Dîmerka, în apropiere de Kiev, Baerbock a declarat că deminarea este importantă pentru a face viaţa oamenilor mai sigură în zonele disputate.

Baerbock a acuzat armata rusă că a “contaminat” suburbiile Kievului cu mine şi că a folosit în mod deliberat mine antipersonal pentru a ucide civili. Astfel de dispozitive au fost găsite în jucării pentru copii în case particulare, a susţinut ea.

Ministrul german nu a dezvăluit dacă va promite mai multe arme în timpul vizitei sale.

Politiciana a călătorit la Kiev din Polonia în timpul nopţii cu un tren special, împreună cu o mică delegaţie. Spaţiul aerian deasupra Ucrainei a fost închis de la începutul războiului.

Baerbock urmează să aibă convorbiri cu ministrul de externe Dmitro Kuleba şi cu alţi oficiali în cursul zilei de sâmbătă.

”Este clar pentru mine că (preşedintele rus Vladimir) Putin se bazează pe faptul că vom obosi să simpatizăm cu suferinţa Ucrainei”, a spus ea.

”El crede că poate diviza societăţile noastre cu minciuni şi că ne poate şantaja cu aprovizionarea cu energie şi că ne poate lua energia pentru a ne apăra împotriva acestui atac brutal asupra tuturor valorilor noastre”, a spus şefa diplomaţiei germane, adăugând că acest lucru nu va funcţiona “pentru că toată Europa ştie că Ucraina apără ordinea noastră paşnică”.

Cancelarul german Olaf Scholz a vizitat Kievul la jumătatea lunii iunie, împreună cu preşedintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Mario Draghi şi preşedintele român Klaus Iohannis, aminteşte DPA.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/09/2022)

Notificare prag detineri/vot <5%

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

PROMATERIS S.A. (PPL) (29/09/2022)

Modificari in structura actionariatului

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (29/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)