Update articol:

Moody’s reduce perspectivele SUA la negativ, invocând deficite și polarizarea politică

  • Moody’s Investors Service și-a redus perspectiva de rating pentru guvernul Statelor Unite la negativ de la stabil, indicând riscuri în creștere pentru puterea fiscală a națiunii.

  • Agenția a confirmat ratingul SUA pentru emisiunile pe termen lung si pentru titlurile de rang senior negarantate la Aaa.

  • Mișcarea Moody de a-și reduce perspectivele vine în timp ce Congresul se confruntă din nou cu amenințarea viitoare a închiderii guvernului. Guvernul este finanțat până vinerea viitoare.

  • Noul preşedinte al Camerei, Mike Johnson, a declarat că intenţionează să lanseze sâmbătă un plan de finanţare a guvernului republican sâmbătă.

Moody’s Investors Service și-a redus vineri perspectiva de rating pentru guvernul Statelor Unite la negativ de la stabil, indicând riscuri în creștere pentru puterea fiscală a națiunii, potrivit CNBC.

Agenția a confirmat ratingul SUA pentru emisiunile pe termen lung si pentru titlurile de rang senior negarantate la Aaa.

„În contextul unor rate mai mari ale dobânzilor, fără măsuri eficiente de politică fiscală pentru reducerea cheltuielilor guvernamentale sau creșterea veniturilor”, Moody’s se așteaptă ca deficitele fiscale ale SUA să rămână foarte mari, slăbind semnificativ accesibilitatea datoriei”.

Politica riscantă de la Washington a fost, de asemenea, un factor care a contribuit, a spus Moody’s.

„Polarizarea politică continuă în cadrul Congresului SUA crește riscul ca guvernele succesive să nu poată ajunge la un consens asupra unui plan fiscal pentru a încetini scăderea accesibilității datoriilor”, a spus agenția de rating.

În ceea ce privește menținerea evaluărilor națiunii la Aaa, Moody’s a spus că se așteaptă ca SUA să „își păstreze puterea economică excepțională”. „Alte surprize pozitive de creștere pe termen mediu ar putea cel puțin încetini deteriorarea accesibilității datoriilor”, a spus agenția.

„Deși declarația Moody’s menține ratingul Aaa al Statelor Unite, nu suntem de acord cu trecerea la o perspectivă negativă”, a declarat secretarul adjunct al Trezoreriei Wally Adeyemo într-o declarație. „Economia americană rămâne puternică, iar titlurile de trezorerie sunt activul sigur și lichid preeminent al lumii.”

Mișcarea Moody de a-și reduce perspectivele vine în timp ce Congresul se confruntă din nou cu amenințarea viitoare a închiderii guvernului. Deocamdată, guvernul este finanțat până pe 17 noiembrie, dar parlamentarii de la Washington rămân în conflict cu privire la un proiect de lege înainte de termenul limită.

Noul președinte al Camerei, Mike Johnson (R-La.) a indicat că va emite sâmbătă un plan de finanțare a guvernului republican, o mișcare care le-ar da timp  membrilor să-l citească înainte de votul așteptat marți asupra măsurii.

Dar planul său de a finanța anumite părți ale guvernului până pe 7 decembrie și alte părți până la 19 ianuarie, cunoscut sub numele de rezoluție continuă în scări, sau CR, este considerat mort la Casa Albă și în Senatul controlat de democrați.

„Decizia Moody de a schimba perspectiva SUA este o altă consecință a extremismului și a disfuncției republicane ale Congresului”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat.

În august, Fitch a redus ratingul de credit al guvernului american, ca urmare a îngrijorărilor legate de starea finanţelor ţării şi de gradul de îndatorare al acesteia.

Cearta în Washington a fost, de asemenea, o problemă. „Confruntările politice repetate de limitare a datoriei și rezoluțiile de ultim moment au erodat încrederea în managementul fiscal”, a spus Fitch la acea vreme.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni