Update articol:

MTI: Viktor Orbán a făcut apel la răbdare în legătură cu declaraţia lui Klaus Iohannis

orban, ungaria

Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, a făcut apel la răbdare în legătură cu declaraţia de miercuri a preşedintelui României, Klaus Iohannis, într-un interviu radiofonic din această dimineaţă, potrivit MTI.

În emisiunea “Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului naţional de radio Kossuth, a fost întrebat printre altele şi despre poziţia sa cu privire la atitudinea manifestată de şeful statului român, Klaus Iohannis, care a acuzat PSD-ul din opoziţie că “vor să vândă Transilvania ungurilor”.

Viktor Orbán a precizat că a cunoscut în persoana preşedintelui Iohannis un om demn de respect, care îşi susţine principiile, prin urmare Ungaria respectă România şi preşedintele ei. Tocmai din acest motiv, el a spus că observă cu nedumerire cele ce se întâmplă, pentru că asemenea fraze “nu am auzit venind din România nici măcar în cele mai tulburi perioadele antidemocratice”.

“Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. (…) Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”, – a spus Viktor Orban, remarcând că nu se ştie dacă e vorba de provocare, de un “accident” sau de primele mişcări ale unei noi strategii naţionale
româneşti.

Prim-ministrul a făcut apel la calm ca toate acestea să se clarifice, conform MTI, iar Ungaria să încerce mai degrabă să menţină relaţiile de bună vecinătate, să-i respecte pe români, aşteptând totodată aceeaşi atitudine faţă de maghiarii care trăiesc în România, faţă de maghiarii din Ungaria şi statul ungar.

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2020)

Participare si vot electronic la AGA din 26.11.2020

VES SA (VESY) (26/11/2020)

Informatii suplimentare privind operatiunile de capital social

ROMCAB SA (MCAB) (26/11/2020)

Depunere plan de reorganizare