Update articol:

Cucşa: Am solicitat SRI un punct de vedere privind declaraţiile preşedintelui referitoare la “vânzarea Ardealului”

Foto Facebook Foto Facebook

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii a decis marţi, în şedinţă, solicitarea unui punct de vedere al SRI în ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la presupuse înţelegeri referitoare la “vânzarea Ardealului”, a anunţat vicepreşedintele comisiei, Marian Cucşa, citat de Agerpres.

“Declaraţiile preşedintelui României în ceea ce priveşte înţelegerile secrete despre vânzarea Ardealului sunt de o gravitate ieşită din comun şi trebuie să venim cu lămuriri cât mai repede, urgent, pentru ca românii să ştie adevărul. Aşadar, prin prisma atribuţiilor pe care le are Comisia de control a activităţii SRI, problema invocată de preşedintele României este una de siguranţă naţională în ceea ce priveşte integritatea teritorială a României. Am solicitat un punct de vedere de la SRI în ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui României, să ne pună la dispoziţie, până lunea viitoare, datele pe care le au despre presupusele înţelegeri între PSD şi liderul de la Budapesta. Marţea viitoare vom avea o şedinţă a Comisiei de control în care vom analiza răspunsul SRI – dacă au avut informaţii, (…) dacă a fost notificat preşedintele şi care a fost conţinutul notificării în cazul în care au existat aceste informaţii”, a precizat Cucşa, într-o conferinţă de presă.

Totodată, Comisia SRI a solicitat un punct de vedere pe această temă şi din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, tot până lunea viitoare, “ţinând cont că acuzaţiile la adresa lui Marcel Ciolacu privesc un atentat la siguranţa naţională a României”, a mai spus Cucşa.

“De asemenea, am discutat cu colegii din comisie ca, după expirarea stării de urgenţă şi după ce avem un raport al SRI pe cele solicitate, să discutăm posibilitatea audierii directorului SRI sau a altui departament din cadrul SRI. (…) Dar lucrurile acestea le vom discuta în şedinţa de săptămâna viitoare. Am cerut un punct de vedere de la SRI şi pe tema defrişărilor, tăierilor ilegale de păduri din România, pentru că am văzut că pe perioada stării de urgenţă, prin intermediul reţelelor de socializare şi al cetăţenilor care au atras atenţia asupra acestui fenomen, că sunt tăieri ilegale de păduri şi e normal să avem un punct de vedere (…) şi un raport pe acest subiect”, a mai menţionat deputatul PSD.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (18/08/2022)

Intalnire investitori si analisti - Sem 1 2022

CONPET SA (COTE) (18/08/2022)

Hotararea AGOA 18.08.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Listare produse structurate pe pietele regionale

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (18/08/2022)

Teleconferinta Investitori de Retail - Rezultate Financiare Semestrul I, 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)