Update articol:

Anchetă New York Times: Donald Trump a pierdut peste un miliard de dolari într-o perioadă de zece ani

Sursa: www.whitehouse.gov

Finanţele lui Donald Trump au fost pe roşu între 1985 şi 1994, omul de afaceri new-yorkez pierzând în cea perioadă aproximativ 1,2 miliarde de dolari, potrivit informaţiilor apărute marţi în ziarul New York Times (NYT), care citează  documente fiscale.

Dezvăluirile au fost făcute după refuzul Departamentului Trezoreriei de a transmite Congresului declaraţiile de impozit ale preşedintelui american, într-o nouă încleştare a liderului de la Casa Albă cu aleşii Partidului Democrat, majoritari în Camera Reprezentanţilor.

Potrivit investigaţiilor ziarului new-yorkez, starea financiară a magnatului din domeniului imobiliar şi a companiilor sale era, la acea vreme, catastrofală. Se pare că Donald Trump pierduse atât de mulţi bani încât a reuşit să evite plata oricărui impozit pe venit în decursul a opt din cei zece ani cercetaţi. Cu toate acestea, ziarul scrie că nu ştie dacă autorităţile fiscale americane, după un audit al acestor declaraţii, au procedat la o recuperare a impozitelor.

Cifrele arată că,  în 1985, Trump a declarat că a pierdut 46,1 milioane de dolari, în special cu cazinourile şi hotelurile. Diversele sale afaceri au continuat să îi aducă pierderi anuale, a căror suma s-a cifrat la 1,17 miliarde de dolari în decursul acelui deceniu, scrie cotidianul new-yorkez.

NYT scrie că, de la an la an, Trump pare să fi pierdut mai mulți bani decât aproape orice alt contribuabil american individual, The Times constatând acest lucru atunci când a comparat rezultatele sale cu informații detaliate ale Fiscului american pe o eșantionare anuală a persoanelor cu venituri mari. Pierderile sale de bază  în anii 1990 și 1991 – mai mult de 250 milioane USD în fiecare an – au fost mai mult decât duble față de cei mai apropiați contribuabili ai  IRS pentru acei ani.

NYT menționează că Trump a pierdut atât de mulți bani încât a reușit să evite plata impozitelor pe venit pentru opt din cei zece ani. Nu se cunoaște dacă IRS a cerut ulterior modificări după audit.

NYT informează că nu a primit declaraţiile fiscale de la Donald Trump, ci le-a consultat printr-o persoană cu acces legal.

Cotidianul arată, de asemenea, că acest deceniu nu constitue subiectul conflictului dintre democraţi şi cel de-al 45-lea preşedinte al SUA privind publicarea declaraţiilor sale fiscale, opozanţii liderului republican fiind interesaţi de declaraţiile de impozit din ultimii ani.

Potrivit lui Charles J. Harder, un  avocat al preşedintelui american, chestionat de NYT, informaţiile ziarului “despre declaraţiile fiscale ale lui Donald Trump şi despre afacerile sale de acum 30 de ani sunt extrem de inexacte” şi că  informațiile fiscale sunt “demonstrabile false”.  El  a adăugat că”transcrierile IRS, în special înainte de depunerile electronice, sunt notoriu inexacte”.

Mark J. Mazur, fost director de cercetare, analiză și statistici la IRS, a declarat că datele folosite pentru a crea astfel de transcrieri au fost supuse controlului calității de zeci de ani și au fost folosite pentru a analiza tendințele economice și pentru a stabili politica naţională. 

În octombrie, NYT şi-a manifestat interesul faţă de situaţia financiară a lui Donald Trump, care ar fi primit peste 400 milioane de dolari de la părinţii săi, în parte graţie unor manevre de evaziune fiscală.

 

Trump dă în judecată Deutsche Bank și Capital One ca să blocheze investigaţiile privind tranzacţiile sale financiare

 

 

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)