Update articol:
Cybersecurity Forum 2021

Nicoleta Macovei, S&T: În România este o mare criză de resurse pe securitate informatică – VIDEO

Bucureștiul a fost selectat la finalul anului trecut de reprezentanții guvernelor statelor membre ale UE pentru a găzdui viitorul sediu al noului Centru de competențe european industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică.

Joi, 26 martie, a avut loc a treia ediție a Cybersecurity Online Forum, organizat de platforma de știri economice și analize financiare Financial Intelligence. La eveniment au participat Ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, alte oficialități, specialiști în cibernetică și reprezentanți ai marilor jucători de pe piața de IT din România. Dezbaterile s-au axat pe provocările din domeniul securității cibernetice și pe soluțiile inteligente pe care companiile le implementează în această perioadă de pandemie, cu provocări noi aduse de telemuncă și de contextul în care în care atacurile cibernetice devin din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcționate și mai răspândite.

“(…) Va trebui să ne îngrijim de întregul an lanţ valoric al securităţi cibernetice, începând cu educaţia chiar de la primele niveluri şi continuând cu zona de cercetare în domeniul securităţii cibernetice, zona de inovare şi zona de soluţii, care să se concretizeze în efecte. Aici avem în vedere toate ariile sectoriale vizate de securitatea cibernetică”, a punctat Ministrul Ciprian Teleman.

Bucureștiul beneficiază de un „ecosistem extraordinar de securitate cibernetică, un număr impresionant de specialiști ICT și companii tech inovatoare, conectivitate la cele mai înalte standarde și un mediu internațional divers, dinamic și prosper”, după cum declara la sfârșitul anului trecut Alexandru Nazare, actualul Ministru al Finanțelor. Cu toate acestea, potrivit Ministrului Cercetării, România se pregăteşte pentru o digitalizare accelerată și are la ora actuală grup redus de profesionişti de top faţă de nevoile existente în acest domeniu. Acesta a adăugat că va fi nevoie şi de campanii de educaţie pe digitalizare în rândul populaţiei din România şi, în acest sens, a dat asigurări că, prin PNRR, “ceea ce pot promite, este că o să fac tot ce ţine de priceperea mea şi a echipei cu care lucrez pentru a avea un buget consistent la finalul negocierilor cu Comisia (Europeană, n.r.) pe bugetul dedicat digitalizării”.

La eveniment au mai luat cuvântul și alte oficialități, printre care  Iulian Popescu, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului; Sabin Sărmaș, Președintele Comisiei pentru Tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, alături de reprezentanți ai SRI și ai companiilor private.

Directorul General al companiei S&T, liderul pe piața românească a integratorilor de servicii de IT și comunicații, Nicoleta Macovei, a atras la atenția asupra faptului că există o mare criză de resurse pe zona de securitate informatică.

S&T a reușit să facă față acestei provocări prin elaborarea unei strategii de securitate și prin atragerea resurselor din piață, a specialiștilor din acest domeniu în echipa companiei și prin încheierea de parteneriate cu cei mai importanți producatori de solutii in securitate.

„Avem arhitecți de security, avem pre-sales de security (cei care fac ofertarea și știu zona de security foarte bine), avem echipa de implementare pe aceasta zona, și avem in plus si echipe transversale cu care asiguram in toate proiectele: project manageri, analiști, testare si quqlity management. Asadar S&T are o echipă foarte bine structurată pe zona de security. Acționăm ca un integrator, dar NU ca unul care subcontractam toate serviciile si facem doar Project Management. Strategia noastra este sa facem  o parte semnificativa din proiect, dar avem si colaboratori de implementare sau parteneri in asociere. Noi in S&T ne dorim foarte mult sa continuam participarea si implementarea proiectelor, atat in instituțiile publice, cat si in sectorul privat. Referitor la sectorul public ne dorim mai multa transparenta si comunicare si ne dorim corectitudine, profesionalism si respectarea legislatiei in toate licitatiile publice”, a spus Nicoleta Macovei.

S&T este liderul pe piața românească al integratorilor de servicii de IT și comunicații, cu o cifră de afaceri de 213,2 milioane de lei. S&T România face parte din grupul internațional S&T AG, un furnizor de soluții IT cu peste 5.000 de angajați, care operează în 32 de țări din întreaga lume. Experiența în domeniul infrastructurii (compania are contracte în derulare în domeniul infrastructurii feroviare în Cehia, Lituania, Polonia, Germania, Franța și Spania) este pusă astăzi și în sprijinul transportului în comun din România. Majoritatea acțiunilor S&T AG sunt deținute în regim de freefloat (68%), o parte sunt detinute de fonduri de investitii precum Allianz Global Investors GmbH si BNP Paribas Asset Management iar restul se află în proprietatea Ennoconn Corporation, subsidiară a companiei taiwaneze Foxconn – în prezent cel mai mare producător mondial de componente electronice pentru companii de tehnologie din intreaga lume. Printra clientii Foxconn se numara companii precum Apple, Hewlett Packard şi Dell.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (13/04/2021)

Desfasurare conferinta telefonica investitori si analisti 13 Aprilie 2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (13/04/2021)

Ziua Investitorului Bittnet - 15 Aprilie 2021

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (13/04/2021)

VAN la data de 31 martie 2021

ALTUR S.A. (ALT) (13/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA si AGEA din data de 27/28.04.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (13/04/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 06.04.2021 - 12.04.2021