Update articol:

Nicu Marcu, ASF: Pensiile ocupaționale trebuie să reprezinte un beneficiu major, deopotrivă pentru angajați și pentru angajatori

Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară Încă de anul trecut, odată cu începerea mandatului preşedintelui Nicu Marcu, Direcția de Stabilitate a ASF a efectuat o analiză cu privire la situația societății City Insurance. "Nimeni nu este mai presus de lege", spune Nicu Marcu.

Pensiile ocupaționale trebuie să reprezinte un beneficiu major, deopotrivă pentru angajați și pentru angajatori, consideră Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Pensiile ocupaționale reprezintă o parte a strategiei de dezvoltare a piețelor financiare non-bancare a Autorității de Supraveghere Financiară.

Acestea au rolul de a asigura, alături de pensiile administrate privat și de pensiile facultative, o sursă suplimentară de venit pentru momentul retragerii din activitatea profesională, care să completeze pensia acordată de sistemul public.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu, a declarat:”Este important ca angajatorii să beneficieze de facilități fiscale pentru a fi stimulați să ofere angajaților acest tip de pensie”.

Președintele ASF a arătat că economisirea pe termen lung, prin sistemul de pensii private, este un principiu sănătos, care poate diminua din presiunea care este resimțită de sistemul public de pensii.

Anul trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii aveau discuții despre oferirea de facilități fiscale angajatorilor care oferă angajaților posibilitatea să contribuie la un fond de pensii ocupaționale.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la începutul anului trecut, legea care prevede organizarea şi funcţionarea fondurilor pentru pensiile ocupaţionale precum şi stabilirea schemei de pensii ocupaţionale. Acest tip de pensie vine în completarea celorlalte tipuri acordate de sistemul de pensii din România.

Fondul de pensii ocupaționale nu se poate realiza dacă nu se atinge un număr minim de 100 de participanți pe fond. Dar, un angajator care are mai puțini angajați poate să propună o schemă proprie de pensii ocupaționale care să facă parte dintr-un fond constituit de mai mulți angajatori care se gândesc să ofere această falicilitate.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2021)

Structura actionariat la data de 26 noiembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (08/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG - versiune limba Engleza

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (08/12/2021)

Reluare tranzactionare ora 16:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 1529/08.12.2021 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni SIF3

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza