Update articol:
"Dacă în perioada anterioară declanșării epidemiei COVID-19, compania ducea o luptă surdă cu invazia produsele contrafacute în China"

Oana Simon, General Manager Novei Medical, producător român de dispozitive medicale: “În contextul acestei crize, observăm totuși o creștere a solicitărilor din partea instituțiilor statului și a clinicilor private”

În plină criză COVID-19 foarte multe companii românești sunt afectate, în același mod în care sunt destabilizate afacerile din statele în care acest virus a pătruns. În acest context există însă companii producatoare din România care au posibilitatea de a livra către instituțiile statului, dar și către spitalele de stat și private produse destinate analizelor medicale, sau recipiente de unică folosință în care se pot colecta deșeurile contaminate din laboratoarele medicale, precizează compania Novei Medical înt-un comunicat de presă.

“Dacă în perioada anterioară declanșării epidemiei COVID-19, compania noastră ducea o luptă surdă cu invazia produsele contrafacute în China, o lupta de a vinde dispozitivele medicale destinate analizelor medicale (urocultoare, coprocultoare, cutii de incinerare. etc) fabricate în România, în acest moment cred că este un punct zero de la care noi ca și companie autohtonă să începem să livrăm toate aceste dispozitive, în regim normal, legal, deoarece este inadmisibil ca tocmai un producator român, acreditat să ajungă în situația de a disponibiliza angajați, sau în cel mai trist scenariu să închidă compania, având în vedere că suntem probabil printre singurii care putem să livrăm către unitățile medicale cutii de incinerare a deșeurilor periculoase și alte materiale atât de necesare actului medical în perioada de pandemie”, declară Oana Simon, General Manager Novei Medical.

„În contextul acestei crize, observăm totuși o creștere a solicitărilor din partea instituțiilor statului și a clinicilor private mai ales pentru cutiile de incinerare a deșeurilor periculoase, recipenți din plastic pentru deșeuri înțepătoare și pentru saci destinați colectării deșeurilor infecțioase. În acest moment lucrăm la capacitate maximă în fabrica noastră din județul Bacău pentru a deservi orice solicitare și pentru a sprijini cît putem sistmul medical să lucreze în parametrii de igienă impuși de prezența acestui virus. De asemenea, urmărim atent și dinamica economică fiindcă în această situație și compania noastră, avand angajați și impozite, trebuie să fie atentă la piață și să îți ia toate măsurile pentru a rezista în această perioadă, declara Oana Simon, Novei Medical.

Compania Novei, cu sediul in Bacau s-a înființat la sfarsitul anului 2007, în urma derularii unui program PHARE. Aceasta este prima fabrică care produce, în parametri impuși de Uniunea Europeană, dispozitive pentru determinarea analizelor medicale si recoltarea de probe biologice: urocultoare si coprocultoare, precum si cutii pentru incinerare deseuri periculoase.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (29/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014