Update articol:

Obama, Bush și Clinton s-au oferit să se filmeze cum se vaccinează pentru Covid 

Captura Youtube

Foștii președinți americani Barack Obama, George W Bush și Bill Clinton s-au oferit voluntar să fie filmați cum se vaccinează împotriva Covid-19, potrivit BBC.

Trio-ul de doi foști președinți americani democrați și un republican au spus că vor primi vaccinul odată ce va fi aprobat de autoritățile de reglementare și recomandat de oficialii din domeniul sănătății SUA.

Măsura este menită să sporească încrederea publicului în siguranța și eficacitatea vaccinurilor împotriva coronavirusului.

Sondajele arată că o mare parte din publicul din SUA este reticent în a primi vaccinul.

Un sondaj Gallup – efectuat în octombrie înainte de publicarea rezultatelor studiilor privind vaccinurile Pfizer și Moderna – a arătat că aproximativ șase din 10 americani ar fi dispuși să se vaccineze, în creștere de la un nivel scăzut de 50% în septembrie.

Niciun vaccin nu a fost încă aprobat în SUA, dar autoritățile de reglementare guvernamentale vor examina vaccinurile Pfizer și Moderna în următoarele săptămâni.

“Vă promit că, atunci când va fi destinat pentru persoanele cu riscuri mai mici, îl voi lua”, a declarat Obama într-un interviu radio SiriusXM, miercuri: „S-ar putea să ajung să-l iau la televizor sau să-l filmez, doar pentru ca oamenii să știe că am încredere în această știință, și că nu am încredere  să fac Covid”.

Reprezentanții lui Bush și Clinton au declarat pentru CNN că foștii președinți – care s-au unit în trecut – s-au angajat să ia vaccinul „cât mai curând disponibil” și i-au îndemnat pe toți americanii să facă același lucru.

Experții în sănătate publică au declarat că vaccinarea în masă împotriva virusului ar putea duce la imunitate de masă, un pas esențial în limitarea răspândirii bolii.

În Marea Britanie – unde vaccinul Pfizer a fost deja aprobat – secretarul de presă al premierului Boris Johnson a sugerat că poate lua vaccinul în direct la televizor pentru a-i convinge și pe alții să îl primească.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021

VOLKSWAGEN VZ TURBO SHORT 0.10/190/180 (EBVWTS10) (22/01/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 25 si 26 Ianuarie 2021