Update articol:

Papa Francisc, un critic al telefoanelor mobile, s-a întâlnit cu Tim Cook, şeful Apple

Papa Francisc Papa Francisc

Papa Francisc, care a declarat adesea că oamenii ar trebui să limiteze utilizarea telefoanelor mobile şi să prefere comunicarea personală, l-a primit luni în audienţă privată pe Tim Cook, directorul general al companiei Apple, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Cook, şeful companiei de tehnologie al cărui telefon iPhone a revoluţionat comunicarea personală, se afla pe lista de audienţe a papei Francisc. Vaticanul nu a dezvăluit ce s-a discutat în timpul conversaţiei private.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, are o relaţie “complexă” cu telefoanele mobile. Anul trecut el a întrerupt audienţa generală când un consilier i-a dat un telefon mobil şi a primit un apel urgent de la un înalt oficial al Vaticanului.

Adesea, răbdător, el le permite credincioşilor să facă selfie-uri cu el.

Însă, de asemenea, el a avertizat cu regularitate oamenii să nu devină sclavii telefoanelor mobile şi a altor forme de tehnologie.

“Eliberaţi-vă de dependenţa de telefoanele mobile”, le-a spus el unor tineri în 2019. “Când devii sclavul telefonului tău mobil, îţi pierzi libertatea”, a spus papa Francisc.

Cu alte ocazii, el a afirmat că este trist că oamenii folosesc telefonul mobil în timp ce se află la masă sau asistă la Liturghie.

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX