Update articol:

Platforma Binance, dată în judecată, pentru că ar fi promovat criptomoneda Terra USD ca fiind sigură, înainte de prăbuşirea acesteia

Binance US și CEO-ul său au fost dați în judecată luni de un investitor american care susține că platforma de criptomonede a comercializat în mod fals Terra USD ca un activ sigur, înainte de prăbușirea valorii așa-numitei monede stabile (stablecoin), luna trecută, potrivit Reuters.

Stablecoin sunt monede digitale legate de valoarea activelor tradiționale, cum ar fi dolarul american, și sunt populare ca fiind refugii sigure în vremuri tulburi pe piețele cripto. Dar valoarea Terra USD a scăzut luna trecută, rupând pragul 1:1 faţă de dolar  şi contribuind la o scădere a altor active cripto precum Bitcoin.

În procesul împotriva Binance și a directorului executiv Brian Shroder, rezidentul din Utah Jeffrey Lockhart a spus că Binance a făcut publicitate falsă în ceea ce priveşte  pe Terra USD, promovând-o ca fiind „sigură” și susținută de o monedă fiat, când de fapt era o valoare neînregistrată.

Lockhart a spus că eşecul Binance de a se înregistra la guvernul SUA ca bursă de valori mobiliare limitează dezvăluirea despre activele tranzacţionate pe platformă, dăunând investitorilor.

„Binance și alte platforme au fost factorii critici ai acestui eșec devastator de a respecta legile privind valorile mobiliare”, a declarat Tibor Nagy de la firma de avocatură Dontzin Nagy & Fleissig, care reprezintă Lockhart. „Platformele de schimburi de criptomonede au obținut profituri masive încălcând legile privind valorile mobiliare și provocând un rău real oamenilor”.

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat că platforma este înregistrată la Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) – o unitate a Departamentului de Trezorerie al SUA – și respectă toate reglementările aplicabile.

„Aceste afirmații sunt lipsite de fond și ne vom apăra cu fermitate”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat, adăugând că platforma va exclude Terra USD, decizie luată înainte ca procesul să fie intentat.

Lockhart încearcă să atragă şi alţi investitori care au cumpărat Terra pe Binance, pentru un proces colectiv.

Într-un proces separat din 2020, investitorii au acuzat pe Binance că a vândut monede neînregistrate și că nu s-a înregistrat ca bursă sau broker-dealer.

Un judecător federal din Manhattan a respins acel caz în martie, declarând că investitorii au așteptat prea mult timp după pierderile lor pentru a da în judecată Biannce  și că legea privind valorile mobiliare din SUA nu se aplică deoarece Binance nu era o bursă națională.

Procesul lui Lockhart  vine după ce un grup bipartizan de senatori americani a propus săptămâna trecută o legislație pentru ca Commodity Futures Trading Commission (CFTC), nu Securities and Exchange Commission (SEC), să joace rolul principal în reglementarea cripto.

CFTC este, în general, văzută ca fiind mai prietenoasă cu criptomonede, deoarece SEC a constatat că activele cripto  ar trebui privite ca valori mobiliare.

Criptomonedele şi-au continuat declinul, luni, Bitcoin atingând un minim al ultimelor 18 luni, în timp ce ether a scăzut cu până la 18%.

 

Bitcoin scade sub 21.000 USD pentru scurt timp, pe măsură ce vânzările cripto continuă

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative