Update articol:

Premierul Florin Cîțu: I-am cerut primarului Chițac să-l demită pe șeful Spitalului de boli infecțioase Constanța și eu l-am demis pe șeful Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate

Citu Sursa foto: Facebook

I-am cerut primarului Chițac să-l demită pe șeful Spitalului de boli infecțioase Constanța și eu l-am demis pe șeful Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, a anunțat premierul Florin Cîțu.

“Este de neacceptat că se întâmplă astfel de tragedii în spitalele din România și este o realitate pe care încercăm să o schimbăm din acest an”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta a mai spus: “În ceea ce privește cauzele incendiului, așteptăm informațiile și vom vedea exact ce s-a întâmplat. Este important ca Ministerul Sănătății să se uite exact care sunt soluțiile pe termen scurt, imediat, ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Este o presiune pe sistemul de sănătate pe termen scurt în această perioadă și așteptăm măsurile ca această presiune să fie redusă. Am pus întrebarea și aștept răspunsul de la specialiști, dacă această tragedie putea fi evitată.

Am luat două decizii. L-am sunat pe domnul primar și i-am cerut să o demită din funcție pe doamna manager a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. De asemenea, am semnat ordinul de demitere a președintelui ANMCS (Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate), care de când a intrat în funcție nu a mai făcut nicio evaluare. Era în atribuțiile sale să facă evaluări în ceea ce privește acreditările spitalelor din România. Mai ales că în acest spital din Constanța avem mai multe nereguli pe care le-am descoperit.

Mă aștept la aceeași intransigentă de la Ministerul Sănătății sau orice altă instituție care avea atribuții în pregătirea valului 4 și nu a făcut-o. Cei responsabili pentru că nu au pregătit valul patru vor plăti. Indiferent de funcția pe care o dețin acum, ori au deținut-o la ministerul Sănătății.”

Prin Decizia Prim-Ministrului nr. 305/17 mai 2021, domnul Vlad-Teodor Berbecar a fost numit în funcția de Președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), cu rang de secretar de stat, pentru un mandat de 5 ani.

Vlad-Teodor Berbecar este absolvent al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București și medic specialist medicină internă cu experiență de peste 8 ani în domeniul sănătății. Dr. Vlad-Teodor Berbecar este membru fondator al European MD PhD Association și al Asociației ”Caravana cu Medici”, unde a activat ca secretar general în ultimii 6 ani.

BVB | Știri BVB

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 25 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 24 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

Erste Group Bank AG (EBS) (25/10/2021)

Notificare - detineri > 4%

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/10/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021