Update articol:

Primăria Capitalei asigură sterilizarea gratuită pentru 10 mii de câini şi pisici din Bucureşti

Primaria Bucuresti Sursa foto: facebook.com

Consiliul General al Municipiului Bucureşi a aprobat, în şedinţa de astăzi, 1 septembrie, un proiect de hotărâre prin care, în perioada următoare, vor fi  sterilizate 10 mii de animale din Capitală, câini fără pedigree, cu deținător şi pisici fără pedigree, cu și fără deținător, potrivit unui comunicat de presă.

Prin intermediul acestui program vor fi subvenționate următoarele servicii:
– identificarea prin microcip şi înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS),
– sterilizarea câinilor fără pedigree, cu deținător, și
– sterilizarea pisicilor fără pedigree, cu și fără deținător.

Potrivit acestui proiect, fiecare persoană cu domiciliul sau reședința în București va putea beneficia de aceste servicii în limita a maximum 5 animale (câini și/sau pisici), după principiul primul venit primul servit, în limita plafonului stabilit. Suportarea cheltuielilor necesare se va face din bugetul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

În comunicat se mai precizează: “Menționăm că, în cazul câinilor, sunt obligatorii, prin lege, identificarea prin microcip și înregistrarea acestora în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS), registru gestionat de Colegiul Medicilor Veterinari (CMV). Pentru pisici nu există această obligativitate legală de a fi înregistrate într-un registru gestionat de CMV.

Facem precizarea că identificarea prin microcip și înregistrarea datelor câinelui și ale proprietarului acestuia în RECS previn abandonul câinilor și ajută la sancționarea celor care totuși săvârșesc această contravenție. Datorită microcipului înregistrat în RECS, autoritățile pot identifica proprietarul câinelui abandonat.

Acest proiect vine ca răspuns la problema generată de abandonul de animale, dar și ca urmare a numeroaselor petiții primite de către ASPA cu privire la înmulțirea necontrolată a pisicilor fără stăpân din Capitală.”

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera