Update articol:

Primul avion cu lucrători agricoli români a aterizat la Berlin; avocatul Dan Chitic: “Repornește una din principalele ramuri din «economia românească»: exportul de sclavi”

Primul avion cu lucrători sezonieri români care vor ajuta la strângerea recoltelor de primăvară din Germania a aterizat joi pe aeroportul Schonefeld din Berlin, informează dpa, potrivit Agerpres.

Încă două zboruri de acest fel sunt prevăzute în cursul zilei, numărul total de lucrători aşteptaţi până joi seara ajungând la 530, potrivit unei purtătoare de cuvânt a aeroportului berlinez.

Dosar penal deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor privind situaţia de la Aeroportul “Avram Iancu”

 

Avocatul Dan Chitic a scris pe Facebook: «Repornește una din principalele ramuri din “economia românească”: exportul de sclavi. În timp ce colonia România continuă sa fie in “lockdown” total, metropolele noastre repornesc motoarele la turație maximă.

Rareş Bogdan: “Izolare sau bătaie de joc? Alooooooooooooo????? E Stare de Urgență!!!!!!!!!!!!!!!! Nu se poate așa ceva! (…) Părem imbecilii planetei”

 

Slavă Domnului! Vă miră Mulțumirea mea? De ce? Măcar așa unii din frații noștri scapă de spectrul foamei și al disperării aruncat asupra României de guwernerul Iohannis! Pentru restul dintre noi care nu vrem sau nu putem pleca sclavi pe plantațiile stăpânilor noștri…»

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pare că nu ştie că sute români așteaptă să plece spre Germania pentru a munci în agricultură. Întrebat cum comentează situația de la aeroport, unde oamenii nu respectă normele de distanțare socială, Tătaru a declarat că: “În orice moment avem foarte multe informații. Îmi vine greu să cred că Germania acceptă mii de muncitori din România, care este și ea un focar de coronavirus.”

Lucrătorii vor fi supuşi unui control medical la aeroport pentru depistarea eventualelor simptome ale infecţiei cu noul coronavirus.

Alte două avioane cu lucrători sezonieri din România urmează să aterizeze pe aeroportul din Dusseldorf (vestul Germaniei) joi după-amiază.

Zborurile charter au fost plătite de companii agricole şi au ca scop transportul lucrătorilor agricoli pentru strângerea recoltei de primăvară, în special pentru culturile de sparanghel. 

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021