Update articol:

PWN România continuă dezvoltarea programelor destinate femeilor în Consilii de Administrație

Pentru Professional Women’s Network România toamna începe în fiecare an cu lansarea oficială a programelor pe fiecare dintre cei trei piloni – Femei în Consilii de Administrație, Mentorat și Antreprenoriat.

„Ne-am pregătit pentru această toamnă cu versiuni îmbunătățite ale programelor noastre, ediții recalibrate pentru a ajunge la o plajă cât mai mare de participante și a le oferi suportul de care au nevoie pentru a valorifica toate oportunitățile pe care le întâlnesc. Am luat în considerare experiența edițiilor anterioare, dar și direcțiile strategice de dezvoltare pe care le avem în vedere pe fiecare pilon, astfel încât membrele noastre să găsească aici instrumentele potrivite pentru a avansa în carieră.” – Ileana Botez, președinte PWN România.

Primul program din serie este destinat doamnelor care doresc să se pregătească pentru a deveni membre în Consilii de Administrație (CA) – organizat de Women on Boards Academy și intitulat „Adding value as a Board Member”

„Programul de pregătire adresat femeilor în Consilii de Administrație deschide în acest an cea de-a patra ediție. Acesta a crescut organic cu fiecare ediție, astfel încât a reușit să strângă în jurul său o comunitate de experți consacrați în piață și de doamne bine pregătite pentru a-și îndeplini rolul în Consiliile de Administrație. Am reușit să aducem speakeri valoroși pe fiecare modul, pregătiți să își împărtășească experiența și expertiza lor cu viitoarele membre în CA.” – Violeta Ciurel, VP Femei în Consilii de Administrație.

Programul este dedicat de asemenea, și celor ce sunt deja membre în CA, dar au nevoie să înțeleagă mai bine rolul și responsabilitățile care le revin în această calitate, să își extindă cunoștințele și competențele, să cunoască practica unor societăți din Romania și din alte țări, precum și să afle care sunt tendințele internaționale privind standardele de guvernanță corporativă.

Participantele vor beneficia de cunoștințele și experiența unor reputați specialiști români și străini care sunt sau au fost membri în CA, în societăți de dimensiuni diferite cu capital românesc sau străin.

În cele cinci module în care este structurat programul, ele au posibilitatea să cunoască aspecte teoretice și practice, li se vor prezenta studii de caz și exemple care vor susține informațiile primite și vor ajuta la o mai buna înțelegere a aspectelor menționate.

Programul va debuta cu primul modul – GUVERNANȚA CORPORATIVĂ. Datorită importanței acestei teme și a aspectelor multiple care vor fi abordate, aceasta va fi dezbătută în două sesiuni, respectiv în lunile octombrie și noiembrie. Fiecare sesiune va fi deschisa de către un invitat cunoscut în domeniul abordat și va fi continuată de alți profesioniști. Cel de-al doilea modul va avea ca temă principală ROLUL ȘI RESPONSABILITĂȚILE CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE ȘI A MEMBRILOR ACESTUIA, de asemenea cu două sesiuni în care se vor aborda aspectele juridice și cele de business pentru a răspunde nevoilor societății. Al treilea modul, va cuprinde două sesiuni dedicate CUNOSTINȚELOR DE BUSINESS necesare pentru a face față rolului de membru al CA și va fi urmat de o sesiune în modulul patru privind ESG (Environment, Social, Governance), importanța acestor activități în contextul actual și a responsabilității CA în acest sens. Ultimul modul se concentrează pe aspecte de resurse umane, respectiv RECRUTAREA PENTRU CONSILII DE ADMINISTRAȚIE în două sesiuni.

Înscrierea în program se va realiza prin transmiterea unui CV și a unei scrisori de intenție, până la data de 1 octombrie a.c. pe adresa de email office@pwnromania.net în atenția doamnei Violeta Ciurel, Vicepreședinte Femei in Consilii de Administrație sau violeta.ciurel@gmail.com. Selecția în program se va realiza în urma unui interviu de 30 de minute cu echipa care coordonează acest pilon.

PWN România este o asociație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat, a cărei misiune este sprijinirea ascensiunii femeilor în poziții de leadership în vederea accelerării echilibrului de gen în structurile de conducere. Comunitatea PWN România reunește aproximativ 200 de femei aflate în poziții de management sau antreprenoare în peste 20 de industrii.

Printre obiectivele PWN România se regăsesc dezvoltarea potențialului profesional al femeilor, susținerea antreprenoarelor și a aspirantelor către antreprenoriat și împuternicirea economică a femeilor, egalitatea de șanse și diversitatea în structurile de conducere ale companiilor.

Principalele programe ale PWN România includ un program de Mentorat dedicat femeilor la începutul carierei sau in poziții de mid-management, unul de Antreprenoriat, cu programul de educație antreprenoriala „Trusa de Instrumente pentru Antreprenoare” şi un program denumit „Femei în Consilii de Administrație”, ce a dezvoltat „Academia Women on Boards” și „Laboratorul de Competente pentru membre in Consilii de Administrație” – programe unice care oferă femeilor de carieră o pregătire structurată pentru accesarea unei poziții în consiliile de administrație.

Înființată în 2011, PWN România este parte a PWN Global, o rețea în care se dezvoltă în ritm alert, depășind peste 3.500 de membre și voluntari în peste 30 de orașe din lume.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative

CEMACON SA (CEON) (30/09/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 27.09.2022

Erste Group Bank AG (EBS) (30/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014