Update articol:

Rafila: Este foarte posibil că în săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară susţinută cu tulpina Omicron

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că în România se înregistrează o transmitere deocamdată “sporadică” a tulpinii Omicron, însă este foarte posibil ca în zilele şi săptămânile următoare să se treacă la o transmitere comunitară “susţinută”.

“Asta ne demonstrează că începe să fie transmitere comunitară în România, deocamdată este o transmitere sporadică. Dar este foarte posibil că în zilele şi săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară susţinută cu această nouă tulpină. Încă există circulaţie şi îmbolnăvire cu tulpina Delta. Nu ştiu dacă este majoritară”, a spus ministrul, la o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, 30% din cazurile de infectare cu tulpina Omicron (183) până la data de 5 ianuarie erau “de import” şi puţin peste 20% nu aveau legătură epidemiologică cu călătorie sau caz confirmat.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vizitat vineri Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Rafila a discutat cu echipa de conducere şi şefii de secţie despre pregătirea unităţii sanitare în acest context epidemiologic şi a vizitat mai multe secţii.

BVB | Știri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (26/05/2022)

Decizie CA - rascumparare actiuni proprii

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2022)

Majorare tarife reglementate

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROPHARMA SA (RPH) (26/05/2022)

Raport anual 2021-completare situatii financiare consolidate,raport audit,ESEF

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/05/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)