Update articol:

Reuters:  OMV Austria amână decizia privind investițiile offshore în Marea Neagră

Grupul energetic OMV Austria amână decizia de investiție cu privire la proiectul de explorare al Mării Negre până în anul viitor, deoarece guvernului României i-a luat prea mult timp să decidă condițiile-cadru, a spus Rainer Seele, directorul executiv al OMV.

Deputaţii au aprobat, ieri, Legea offshore, dar Rainer Seele a declarat, la Viena, că a venit prea târziu. “Nu putem lua o decizie de investiție în acest trimestru așa cum a fost planificat”, a spus CEO-ul, adăugând că OMV va trebui să evalueze mai întâi condițiile unei investiţii de miliarde de euro.

Legea Offshore a fost votată de PSD, ALDE şi minorităţi; PNL, USR şi PMP nu au participat la vot

“Suntem foarte preocupaţi de faptul că vom fi restrictionaţi în comercializarea gazelor”, a spus Seele, adăugând: “Libertatea în comercializarea gazului este foarte importantă”.

Seele a subliniat că, spre deosebire de alte țări din regiune, România este deja aproape în întregime independentă energetic.

Statul importă mai puțin de 10% din nevoile sale de gaze din Rusia, restul fiind produs local, în mare parte de la producătorul de stat Romgaz și Petrom.

 

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020