Update articol:

Senatul Franţei şi-a dat acordul pentru reducerea participaţiei statului la Engie

www.gouvernement.fr Bruno Le Maire - Ministrul francez de Finanţe, www.gouvernement.fr

Senatul Franţei a votat miercuri pentru a permite statului să îşi reducă participaţia minoritară pe care o deţine la grupul de utilităţi Engie, după ce zilele trecute a respins o propunere privind privatizarea operatorului aeroportuar ADP, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Statul francez deţine 23,64% din acţiunile Engie şi 34% din drepturile de vot şi potrivit legii este obligat să păstreze cel puţin 33% din drepturile de vot.
Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, le-a spus senatorilor că în situaţia în care Engie va dori să emită noi acţiuni pentru a-şi finanţa expansiunea, statul francez nu ar avea altă alegere decât să subscrie la majorarea de capital, pentru a respecta legea. “De acea solicităm permisiunea ca statul să îşi reducă participaţia la Engie, sub limita legală”, a spus Bruno Le Maire.
La final, Senatul, controlat de opoziţia conservatoare, a votat cu 250 de voturi pentru şi 92 contra propunerii Guvernului.
Un eventual vot negativ în Senat nu ar fi făcut decât să întârzie operaţiunea, în loc să o blocheze, având în vedere că Adunarea Naţională, camera inferioară a Parlamentului francez, unde partidul preşedintelui Emmanuel Macron are o majoritate confortabilă, este camera decizională.
“Logica este aceeaşi pentru toate vânzările de active guvernamentale. Vrem să dăm acestor companii o şansă de a creşte şi a se dezvolta”, a spus Bruno Le Maire, adăugând că Engie îşi va creşte investiţiile în energiile regenerabile, în special biogaz şi energie eoliană offshore.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL