Update articol:

Sorin Cîmpeanu, despre profesorii care trebuie „să se odihnească”: “Au dreptate părinţii care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevi”

sorin cimpeanu

Dacă nici nu ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici nu ai motive medicale pentru care nu vrei să te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, au dreptate părinţii care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevi, a explicat aseară Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei, la Digi24, declarația sa cu privire la profesorii care trebuie „să se odihnească” dacă refuză să se vaccineze, ori să se testeze și care nu au trecut nici prin boală.

Acesta a declarat: “În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi şi nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că, în mod evident, ai nevoie de ceva odihnă. Ceva odihnă trebuie să fie obligatoriu în termenii legii, atât cât permite legea. Evident că nu o să avansez o soluţie care să fie contrară legii. Am spus doar că normal este să se odihnească. Dacă nici nu ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici nu ai motive certificate medical pentru care nu vrei să te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, atunci au dreptate acei părinţi care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact”.

„Vom analiza din perspectivă legală toate soluțiile, iar soluția optimă va fi avansată în data de 1-3 septembrie când va apărea un ordin de ministru”, a spus Cîmpeanu.

Cîmpeanu a exclus ideea ca angajaţii din sistem să fie obligaţi să plătească testele pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2.

Cîmpeanu a mai menţionat că nu s-a pus problema testării cadrelor didactice la debutul anului şcolar: “Nu am luat în calcul acest proces de testare înainte de festivitate, am luat testarea după depăşirea pragului de 6 la mie în localitate. La momentul de faţă asta am luat în considerare. Dacă mă întrebaţi de testele de salivă, am pledat pentru acele teste non-invazive vreme de luni de zile. În cele din urmă, am înţeles că nu este omologat”.
În ceea ce priveşte testarea elevilor în şcoli, acesta se va face doar pentru cazurile simptomatice.
Sorin Cîmpeanu a menţionat că şi în anul şcolar viitor orice elev care va prezenta “un certificat medical cu privire la vulnerabilităţi” şcoala va trebui să-i asigure acestuia învăţarea online.

BVB | Știri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (26/05/2022)

Decizie CA - rascumparare actiuni proprii

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2022)

Majorare tarife reglementate

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROPHARMA SA (RPH) (26/05/2022)

Raport anual 2021-completare situatii financiare consolidate,raport audit,ESEF

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/05/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)