Update articol:

Spania a amendat Glovo cu 79 milioane de euro

spania

Spania a amendat Glovo, afacerea locală a firmei de livrare de mâncare Deliveroo Hero, cu 79 milioane de euro pentru presupusa încălcare a legislaţiei muncii, a anunţat miercuri ministrul Muncii, Yolanda Diaz, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Conform unor noi reguli adoptate în mai de Guvernul de la Madrid, companiile care livrează mâncare în Spania au la dispoziţie trei luni pentru a-şi transforma curierii în angajaţi cu carte de muncă, una din primele legi din Europa care reglementează drepturile muncitorilor din aşa numita economie informală (gig-economy n.r.). Noile reguli au intrat în vigoare imediat, iar companiile au avut la dispoziţie 90 de zile pentru a se conforma.

Glovo a anunţat că va contesta decizia. Conform ministrului spaniol al Muncii, Glovo nu a contribuit la asigurările sociale şi a făcut alte plăţi în perioada 2018 – 2021 deoarece nu i-a angajat pe livratorii săi cu contracte oficiale.

“Glovo a încălcat drepturile fundamentale ale angajaţilor şi a obstrucţionat investigaţia. Din acest motiv a fost impusă amenda şi îi vom face să respecte legea”, le-a spus Diaz jurnaliştilor.

Oficialii Glovo au dat asigurări că au colaborat deplin la investigaţie, care ar fi avut loc înaintea adoptării noii legislaţii.

Ministrul Muncii a explicat că Glovo a refuzat să facă contracte de muncă la peste 10.600 de livratori din Barcelona şi Valencia, de când a intrat în vigoare noua legislaţie.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (05/10/2022)

Completare Convocare AGAO 19.10.2022

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (05/10/2022)

Purcari Wineries PLC a desfasurat prima editie a Zilei Investitorului

SOCEP S.A. (SOCP) (05/10/2022)

Erata Hotarari AGA O din 27.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (05/10/2022)

Notificare cu privire la numarul si tipul de investitorilor

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (05/10/2022)

Plata dividende interimare aferente exercitiu financiar 2022