Update articol:
Exclusiv

Surse: EximBank semnează preluarea Băncii Românești, săptămâna viitoare

Tranzacția prin care EximBank va prelua Banca Românească, deţinută de grupul elen National Bank of Greece, urmează să se semneze săptămâna viitoare, potrivit unor surse bancare.

Eximbank a concurat cu mai mulţi investitori, care şi-au exprimat interesul pentru preluarea Băncii Româ­neşti, precum fondul de investiţii J.C. Flowers, care a cumpărat Piraeus Bank România, Patria Bank prin fondul de investiţii AxxessCapital, familia Vardinogiannis, cea care a cumpărat Marfin Bank România, Intesa. 

Eximbank a lucrat cu Morgan Stanley, pe partea de consultanță.

National Bank of Greece se așteaptă să încaseze venituri din vânzarea Banca Românească mai mici față de valoarea contabilă a activelor nete ale băncii, arată raportul grupului elen pentru 2018, citat de mirsanu.ro.

Mai mult, prezentările NBG indică faptul că Banca Românească și operațiunile Ethniki din România, precum și operațiunile grupului din Cipru și Egipt urmează să fie vândute în trimestrul al doilea din 2019, adică în perioada aprilie – iunie, potrivit datelor făcute publice.

În luna martie a anului trecut, Banca Națională a respins cererea grupului ungar OTP de autorizare a achiziţiei Băncii Româneşti. Ulterior, Banca Românească a fost scoasă din nou, oficial la vânzare, procesul fiind coordonat de către divizia de investiţii a Credit Suisse de la Londra.

BVBStiri BVB

VES SA (VESY) (22/05/2020)

Litigiiu la 22.05.2020

TERAPLAST SA (TRP) (22/05/2020)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

CEMACON SA (CEON) (22/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014