Update articol:

Tony Murphy a fost ales preşedinte al Curţii de Conturi Europene, pentru un mandat de trei ani, reînnoibil

Tony Murphy Tony Murphy/ Sursa foto: Twitter

Membrii Curţii de Conturi Europene l-au ales marţi pe Tony Murphy în funcţia de preşedinte al Curţii, pentru un mandat de trei ani, reînnoibil.

Potrivit unui comunicat al Executivului european, Tony Murphy, cetăţean irlandez, îşi va asuma în mod oficial noua funcţie la 1 octombrie 2022, devenind astfel al 12-lea preşedinte al Curţii de Conturi Europene. Acesta îi succedă lui Klaus-Heiner Lehne, care ocupă funcţia de preşedinte al Curţii din octombrie 2016.

Preşedintele Curţii de Conturi Europene este ales de membrii Curţii din rândul acestora, pentru a-şi asuma rolul de primus inter pares (primul între egali) pentru o perioadă reînnoibilă de trei ani. Preşedintele este responsabil de strategia instituţiei, de programare şi de gestionarea performanţei, de comunicare şi de relaţia cu mass-media, de chestiunile juridice şi de auditul intern şi reprezintă instituţia în relaţiile sale externe.

Curtea este auditorul extern independent al Uniunii Europene. Rapoartele şi avizele sale reprezintă o verigă esenţială a lanţului de asigurare a răspunderii pentru gestiunea finanţelor UE, ele fiind utilizate pentru a garanta faptul că cei responsabili de implementarea politicilor şi a programelor UE – Comisia, alte instituţii şi organe ale UE şi guvernele statelor membre – dau seamă pentru actul de gestiune. Curtea avertizează cu privire la riscurile existente, oferă asigurare, semnalează existenţa atât a deficienţelor, cât şi a bunelor practici şi formulează recomandări adresate factorilor de decizie şi organelor legislative cu privire la modul în care se poate îmbunătăţi gestionarea politicilor şi a programelor Uniunii, potrivit Agerpres.

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (26/09/2022)

Modificarea Calendarului Financiar al Societatii aferent anului 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/09/2022)

Program disponibilizare colectiva

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/09/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

ALRO S.A. (ALR) (26/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)