Update articol:

Totul este în regulă la Credit Suisse, spune șeful Băncii Naționale Saudite; “Panica pieței, complet nejustificată”

Sursa foto: captură CNBC

Credit Suisse Group AG probabil nu va avea nevoie de mai mult capital, iar banca este în general „solidă”, potrivit lui Ammar Al Khudairy, președintele Băncii Naționale Saudite, principalului investitor al creditorului elvețian, scrie Bloomberg.

„Dacă te uiți la ceea ce a spus chiar și Banca Națională a Elvețiiei ieri, cu toate rapoartele, toate sunt bune, totul este în regulă”, a declarat Ammar Al Khudairy, președintele Băncii Naționale Saudite, într-un interviu pentru CNBC difuzat joi. „Nu cred că vor avea nevoie de mai mult capital.”

Insistența lui Al Khudairy că instituția sa, din motive de reglementare, nu și-ar putea crește pachetul de acțiuni la banca cu sediul în Zurich a contribuit la declanșarea celei mai mari scăderi înregistrate vreodată a acțiunilor, determinând autoritățile elvețiene să emită o demonstrație de sprijin și o linie de credit de 50 de miliarde de franci elvețieni (54 de miliarde de dolari). Al Khudairy a spus că panica pieței în jurul acțiunilor financiare din ultimele 24 de ore a fost „complet nejustificată”.

„Piețele sunt supărătoare și caută povești sau lucruri care validează îngrijorarea”, a spus el, adăugând că nu a existat nicio discuție cu Credit Suisse despre creșterea pachetului de 9,9% pe care instituția sa îl deține.

„Nu am fost niciodată întrebați și, din câte știu, nu s-a solicitat niciodată asistență”, a spus Al Khudairy. Totuși, având în vedere că constrângerile de reglementare fac dificilă creșterea participației peste 10%, aceasta rămâne o „linie roșie”, a spus el.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.-24.03.2023