Update articol:
FORUMUL ROMÂNIA DIGITALĂ

Traian Halalai: ”Normalitate si continuitate, cuvinte cheie pentru EximBank”

Traian Halalai Eximbank Traian Halalai, Președinte Executiv, Eximbank

Anul 2020 a fost un an marcat profund de pandemia COVID-19 ce a adus foarte multe necunoscute pe care a trebuit să le înţelegem şi tot atâtea provocări cărora a trebuit să le facem față, a afirmat Traian Halalai, președintele EximBank.

El a adaugat că a fost un an în care EximBank a învăţat cum să facă lucrurile cu totul altfel, dar, la fel de bine astfel încât să ofere angajaților, clienților și partenerilor normalitate și continuitate,

În acest context, principalele provocări pentru EximBank în 2020 au fost adaptarea activității la noile realități astfel încât să fie asigurată continuitatea din punct de vedere operațional , oferirea unui mediu de lucru sigur și sănătos atât pentru personal, cât și pentru clienți, revizuiri majore ale fluxurilor operaționale, dezvoltări ale sistemelor informatice, creșterea eforturilor în ceea ce privește activitățile de suport, precum și pregătirea și specializarea personalului direct implicat.

Din punct de vedere al portofoliului, banca a oferit clienților posibilitatea amânării obligațiilor de plată, a prelungit liniile de credit scadente, a simplificat procesul de aprobare a solicitărilor și a acordat rapid facilități pentru capital de lucru pentru clienții impactați. În plus, banca a exploatat în beneficiul antreprenorilor o resursă financiară suplimentară prin participarea la programul IMM Invest. Adiacent, companiile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 mil. lei în 2019 au beneficiat de produse noi de finanțare și garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank ca parte a programului guvernamental de sprijin din cadrul Planului de investiții și relansare economică.

“În ceea ce privește 2021, înţelegem cu toţii că această situaţie atipică va mai dura. Avem așadar în față încă un an deosebit, însă consider că avem determinarea, experiența şi resursele necesare pentru a veni cu soluții optime pentru mediul de afaceri astfel încât să depășească eventuale dificultăți.

Sunt convins că, în ciuda multiplelor necunoscute, traiectoria EximBank va continua să fie una ascendentă, favorizată de valorificarea poziției sale pe piață ce se concentrează pe susținerea economiei naționale și creșterea gradului de intermediere financiară”, a mai adaugat oficialul EximBank.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (02/02/2023)

Solicitare convocare AGEA

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (02/02/2023)

Rezultatul operatiunilor de rascumparare de unitati de fond din 31 ianuarie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/02/2023)

Notificare cu privire la numarul si tipul investitorilor

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (02/02/2023)

Webcast audio/teleconf cu investitorii si analistii - rezultate preliminare 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Aprobarea ofertei publice de cumparare