Update articol:

Un american din Arizona moare după ce bea un substitut al clorochinei, convins să-l ia împreună cu soţia sa, fără să fie bolnavi de covid-19, după laudele lui Trump la adresa clorochinei

pixabay.com pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit în statul american Arizona, după ce a ingerat o linguriţă de aditiv pentru acvarii pe bază de fosfat de clorochină, scrie The New YorkTimes (NYT), potrivit news.ro.

Nici bărbatul şi nici soţia sa nu prezentau vreun semn de infecţie cu noul coronavirus, însă ”ne era frică să nu ne îmbolnăvim”, a declarat femeia, care a ingerat şi ea amesectul pe bază de clorochină – o moleculă care, credeau ei, vindecă boala cauzată de noul coronavirus..

În 20 de minute, ”am început să vomez”, declară ea, iar soţul său a avut ”ameţeli, iar apoi dificultăţi respiratorii”.

Bărbatul a decedat la scurt timp după ce a fost transferat la spital.

Femeia a fost salvată deoarece a vomat o parte din băutura ingerată.

Cuplul a decis să se îngrijească singur, după ce a fost convins de declaraţii ale preşedintelui american Donald Trump, care a lăudat virtuţile miraculoase de vindecare ale acestui medicament prescris de obicei împotriva malariei.

Preşedintele american declaraluni în faţa presei că ”există şanse bune ca asta să aibă un impact enorm. Ar fi un dar ceresc dacă ar merge. Asta ar schimba cu adevărat situaţia. Vom vedea”.

În Franţa, folosirea moleculei în îngrijirea bolnavilor de covid-19 face obiectul unei dezbateri.

Înaltul Consiliu de Sănătate Publică a declarat luni că acest medicament poate fi prescris în ”cazuri grave” de covid-19 – însă nu şi unor bolnavi ”mai puţin grav”.

Unul dintre marii susţinători ai clorochinei în Franţa este profesorul Raoult, un practician la Marsilia.

În opinia sa, este necesară o folosire importantă a moleculei în îngrijirea bolnavilor şi în controlarea pandemiei noului cronavirus.

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/09/2021)

Raport curent conform art. 234 litera i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2021)

Convocare AGOA 27 (28) octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (21/09/2021)

Numire administrator provizoriu