Update articol:

Un grup de mari investitori globali, inclusiv BlackRock, îndeamnă Statele Unite să revină în acordul climatic de la Paris

SUA sursa Pixabay

Un grup care reprezintă investitori europeni și americani cu active cumulate de 30 de miliarde de dolari a cerut Statelor Unite să adere rapid la un acord global de combatere a schimbărilor climatice, după ce a intrat în vigoare o decizie a președintelui Donald Trump de a părăsi Pactul de la Paris, potrivit Reuters.

Grupul, ai cărui membri includ mari investitori precum BlackRock Inc din New York, cel mai mare manager de active din lume, a avertizat că Statele Unite riscă să rămână în urmă în cursa pentru crearea unei economii globale mai curate, părăsind Acordul de la Paris din 2015.

„Revenirea în Acordul de la Paris ar oferi un semnal politic important, ajutând la deblocarea fluxurilor suplimentare de capital pentru a sprijini creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă în sectoarele cheie ale economiei SUA”, a declarat Stephanie Pfeifer, director executiv al Grupului de investitori instituționali pentru schimbările climatice.

Coaliția fondurilor de investiții europene și americane s-a alăturat altor grupuri de investitori din Asia, Australia și Noua Zeelandă pentru a emite o declarație comună prin care solicită revenirea SUA la pactul de la Paris.

Declarația a fost programată pentru publicare miercuri dimineață, după ce scrutinele electorale din SUA urmau să fie închise, indicând modul în care retragerea din acordul de la Paris rămâne o problemă contestată.

BlackRock nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Candidatul democrat la președinție, Joe Biden, a declarat în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale americane că va readuce țara în acordul de la Paris.

Trump a făcut campanie la ultimele alegeri cu promisiunea de a părăsi Pactul, spunând că acordul va afecta economia SUA. El era obligat prin regulile ONU să aștepte până la 4 noiembrie 2019, pentru a începe un proces de un an necesar pentru exitul unei țări. Nicio altă țară nu a părăsit acordul.

Mindy Lubber, director executiv al grupului de susținere a sustenabilității Ceres, care a semnat și el declarația, a spus că retragerea din Pactul de la Paris este o „greșeală monumentală”, dar a indicat angajamentele climatice ale statelor și companiilor americane ca semne ale progresului.

“Există un motiv pentru care investitorii iau poziție și spun să revenim la Acordul de la Paris, deoarece consideră că este bun atât pentru economie, cât și pentru mediu și pentru viitorul nostru”, a declarat Lubber pentru Reuters.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera