Update articol:

Universitatea Princeton va elimina numele preşedintelui american Woodrow Wilson din denumirea unei facultăţi, din cauza opiniilor rasiste

Universitatea Princeton a anunţat sâmbătă că va elimina numele preşedintelui american Woodrow Wilson din denumirea unei facultăţi. Din cauza opiniilor sale rasiste, Woodrow Wilson nu este compatibil cu setul de valori promovat de Princeton,  a anunţat preşedintele universităţii, Christopher Eisgruber. 

Acesta a transmis: 

“Dragi membri ai comunității Princeton,

Când v-am scris luni dimineață, 22 iunie,  ştiam că actualul Consiliu de Administrație al Universității Princeton discută despre cum Universitatea se poate opune rasismului și va convoca în curând o ședință specială pe acest subiect. Ședința a avut loc pe 26 iunie. La recomandarea mea, consiliul a votat pentru a schimba numele Școlii de Afaceri Publice și Internaționale și al Colegiului Wilson. Consiliul de administrație a concluzionat că gândirea rasistă și politicile lui Woodrow Wilson îl fac un nume necorespunzător pentru o școală sau colegiu ai căror savanți, studenți și absolvenți trebuie să fie fermi împotriva rasismului în toate formele sale.

După cum știți cei mai mulți, Consiliul a analizat anterior dacă va elimina numele lui Wilson după ce un grup de studenți au venit în biroul meu în noiembrie 2015.

Comitetul de revizuire a desfășurat un proces amănunțit, deliberativ, şi  în aprilie 2016, a recomandat o serie de reforme pentru a face această universitate mai incluzivă și mai onestă în ceea ce privește istoria sa. Comitetul și consiliul de administrație au lăsat însă numele lui Wilson în denumirea școlii și a colegiului.

Consiliul de administrație a reconsiderat aceste concluzii în această lună, deoarece crimele tragice ale lui George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery și Rayshard Brooks au atras atenția asupra istoriei lungi și dăunătoare a rasismului din America”.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020