Update articol:

Viktor Orban: Ungaria vrea să extindă facilităţile fiscale şi să suspende evacuările şi executările silite

Viktor Orban Sursa Facebook

 Peste 80.000 de întreprinderi mici vor primi o scutire de la plata impozitelor şi contribuţiilor sociale până după criză, la fel și companiile media care suferă de scăderea veniturilor din publicitate, a spus premierul ungar Viktor Orban într-un mesaj televizat, potrivit Reuters.

Premierul ungar a adăugat că evacuările şi executările silite vor fi suspendate, iar indemnizaţiile de maternitate vor fi prelungite până după epidemie. În trecut, Guvernul de la Budapesta a evacuat persoanele care au rămas în urmă cu plata ratelor la creditele ipotecare sau au încetat să mai plătească chirie pentru locuinţele publice.

Ungaria a raportat până în prezent 167 de cazuri confirmate de coronavirus și șapte decese, însă Orban a spus că numărul real de infectări este probabil mult mai mare și că Ungaria va avea o creștere mare a cazurilor.

Guvernul condus de Viktor Orban a adoptat încă de săptămâna trecută unele măsuri destinate sprijinirii economiei, precum facilităţi fiscale pentru micile afaceri şi suspendarea plăţii ratelor la credite până la finele anului, atât pentru companii cât şi pentru persoane fizice.

La rândul său, ministrul de Finanţe a spus săptămâna trecută că economia Ungariei îşi va reveni foarte lent după lovitura provocată de pandemia de coronavirus. 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out